Kettős gyilkosság Lakiteleken

2014 feb 3
Megosztás

Egy nehéz éjszaka nappalát élték át a lakiteleki Rákóczi utcában. Az élettársa agyonszurkálta a háromgyerekes Csabát és az édesanyját. A nő gyógyszerekkel próbált öngyilkos lenni.

 

Hétfőn napközben nem lehetett keresztülmenni a rendőrségi szalagkordon miatt a lakiteleki Rákóczi utcán. 

- A Bakoséknál gyilkosság történt - tudni vélte az utcába mindenki. 

Az esetre úgy derült fény, hogy a férfi aznap reggel nem jelent meg a munkahelyén, sőt, a telefonján sem lehetett elérni, ekkor kezdték el keresni az édesanyjánál, akinek a férfi a gondját viselte mióta meghalt az édesapja.

Mire a szűkszavú rendőrségi közleményt kiadták - miszerint egy 52 éves férfit, valamint a 81 éves édesanyját holtan találták, halálukat idegenkezűség okozta - az utcabéliek már tudni vélték, hogy a Csabát, meg az anyukáját agyonszurkálta az a nő, a férfi élettársa. 

Valóban, a két holttest a több késszúrástól elvérzett, de a házban találtak egy 51 éves asszonyt is, akit eszméletlen állapotban szállított a mentő a kórházba. Kiderült, ő az élettárs, A. Erika, akinek a ruháján megtalálható volt az áldozatok vére és nagy mennyiségű gyógyszert vett be. Öngyilkossága azonban nem sikerült tökéletesre, jelenleg eszméletlen állapotban a kecskeméti megyei kórház intenzív osztályán fekszik, nincs kihallgatható állapotban. Ez ugyanis alapfeltétele annak, hogy kikérdezzék, illetve meggyanúsítsák a kettős gyilkossággal.

Az orvosainak a keddi tájékoztatásai szerint nagy az esélye a felépülésre, a rendőrség e miatt folyamatosan őrzi és a tervek szerint szerdán szeretnék kihallgatni.

Csaba jó srác volt

Az idősebbeket Csaba anyukájának a halála, a középkorúakat viszont Csaba halála borzasztja el Lakiteleken, ahol szinte mindenki ismerte a vasútnál dolgozó férfit, aki az egyik fiával együtt imádta a focit, sőt a helyi csapatot is támogatta. 

- Csaba bácsi volt a szakács, nagyon jól bográcsozott - emlékeznek rá vissza a srácok, de az önkormányzatnál és a helyi képviselők előtt sem ismeretlen, mert a falugyűléseken rendszeresen felszólalt és bírálta a helyi vezetést.

Abban szinte mindenki egyetért, hogy Csaba élete a válást követően változott meg, onnantól több volt a szabadideje és lazábban kezdett el élni. Ezekben az időkben ismerkedett meg Erikával, akivel olyan se veled, se nélküled volt a kapcsolata. Ezt erősíti meg a paksi születésű A. Erika kutyaképektől hemzsegő közösségi oldalán lévő bejegyzés is, amely szerint, bonyolult kapcsolatban él. 

Hogy mi okozta a bonyolultságot, egyelőre még nem tudni és az is lehet, hogy örökre homályban marad. 

Lehet, hogy a nő nem bírta elviselni, hogy Csaba beköltözött az édesanyjához, vagy azt, hogy a férfinek nem kellett eléggé, több haverja ugyanis nem egyszer próbálta lebeszélni Csabát Erikáról - mondván, nem hozzá való.

Az ismerősei szerint Csaba dumás, életvidám, nagy darab, erős ember volt, ezért őt csak álmában tudta megszurkálni az a kis nő - tette hozzá egy közeli barátja.

Azt, hogy álmában érte-e a halál a két áldozatot - a rendőrség kérdésünkre nem kívánta kommentálni.

 

Színes fotó MTI/ Donka Ferenc

 

 

 

Címke: