Kevesebb jut a Széktói Stadion fejlesztésére

2016 jan 2
Megosztás
Széktói Stadion látványterve

A tervezett 800 millió forintos korszerűsítési keretből 239 millióval kevesebb jut a kecskeméti Széktói Stadion fejlesztésére. Áttervezést igényel, nem tudni még, mi marad ki.

 

 

Átcsoportosításokról döntött a kormány a Nemzeti Stadionfejlesztési Program felülvizsgálata keretében, az erről szóló határozat a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg.

A budapesti Bozsik-stadion fejlesztésére 510 millió forinttal többet szánnak, ezenkívül 690 millió forinttal több jut a kisvárdai sportlétesítmény-fejlesztésre és 325 millióval a békéscsabai beruházásra.

Csaknem 500 millió forinttal kevesebb szerepel ugyanakkor a pécsi és a nyíregyházi stadionberuházás előirányzatában, és egyaránt 239 millióval kevesebbel számolhatnak a győri, a kaposvári, a kecskeméti és a pápai fejlesztéseknél.

Mint arról már beszámoltunk: mintegy nyolcszáz millióból újul meg a Széktói Stadion. A fejlesztés alappillére, hogy megszűnik a futópálya, más lesz a meccsek hangulata. Továbbá megvalósítanak majd egy atlétikai centrumot.

A múlt évi nyilatkozatok szerint a terveket az sem befolyásolja, hogy a KTE NB-III-as lett.