Kezdik a kecskeméti golfpálya építését

2014 aug 3
Megosztás
kecskeméti golf-klubház látványterve

Szeptemberben megkezdődik a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban az ország egyik legnagyobb golfpályájának az építése. Harminchét hektár, kilenc szakasz és klubház is szerepel a tervek közt.

 

Magyarország professzionális golfpályafejlesztő és üzemeltető cége, a Golf Menedzsment Magyarország Kft. Kecskeméten indítja el zöldmezős projektjét. 

A Kecskemét Golf Akadémia Center&Club fejlesztésének megkezdését több mint másfél éves előkészítő munka előzte meg. Ennek eredményeként a jelenkor igényeit figyelembe vevő és azt kiszolgáló, kilenclyukú ún. “city golf” pálya jön létre  az új élményfürdő szomszédságában.

- Különös gondot fordítottunk az Akadémia Center sokrétű gyakorlási lehetőségeinek kialakítására, mivel kiemelt célként fogalmaztuk meg a golfsport számára fontos – elsősorban környékbeli – fiatalok széleskörű bevonását” – mondta Berta Zsolt, a fejlesztő társaság ügyvezető partnere.

A kilenc szakaszból álló par 3, 4 és 5 ütéses pályák páratlan lehetőséget biztosítanak a golfozók, de a golfjátékkal csak most ismerkedők számára is. Igazi kuriózumként a driving range (gyakorló pálya) nem egy hagyományos füves terület lesz, hanem kihasználva a terület adottságait a golfozók a tóba ill. a tavon kialakított úszó, ún. floating greenekre üthetik a labdájukat. A klub sportcentrumának részét képezi továbbá négy új teniszpálya is.

A klubház sokoldalú lehetőségeket biztosító épülete egyedi rendezvényhelyszínül szolgál esküvők, fogadások, konferenciák és üzleti találkozók rendezésére is. Emellett természetesen a klub vendégei és tagjai számára kialakított lounge kávézó és étterem egyaránt biztosítja a kellemes hangulatú időtöltést és kikapcsolódást. A fitneszterem, női és férfi öltözők, valamint a fedett elütők is a klubházban kapnak helyet.

A létesítmény központi elhelyezkedésénél fogva kiválóan alkalmas a mindennapi golfozásra, a tavak és erdők pedig kellemes kikapcsolódást nyújtanak a vendégek számára.
A város szállodáival és szolgáltatóival kötött együttműködési megállapodásoknak köszönhetően a térségbe látogató turisták színvonalas időtöltésre és kedvezményes csomagajánlatokra számíthatnak.

“Terveink szerint a pálya építése 2013 első felében kezdődik, míg a várható nyitás 2014 második felében lesz. Bízunk abban, hogy a hazai és az expatrióta golfozók is hamar megszeretik ezt az új pályát, és klubunk a város intenzíven fejlődő, közkedvelt társasági- és üzleti találkozóhelye lesz” – mondta Hegyi J. Attila a fejlesztő társaság társtulajdonosa.

további részletek:  http://golfmanagement.hu/