Ki látta a hetényi úti balesetet július 22-én?

2017 aug 11
Megosztás
baleset helyszíne

2017. július 22-én, szombaton 17 óra 30 és 34 perc között a MOD 621-es rendszámú 29-es helyi járat közlekedett Kecskemét felöl Hetényegyháza irányába. Az autóbusz a Sutus sor, valamint a Bükkös utca kereszteződésénél, az autóbuszmegálló előtt rádudált - feltehetőleg azért, mert nem a kerékpárúton haladt - az előtte szabályosan haladó triatlonista kerékpárosra. Megelőzte, de a szűk távolság miatt a kerékpárost lassításra kényszerítette, majd beállt a buszmegállóba, mialatt a kerékpáros újra elé került. 

Az autóbusz a Széles-közi nagy kanyart követően érte utol újra a kerékpárost, ahol a záróvonal ellenére előzni kezdett. Bár szembe jövő forgalom abban a pillanatokban nem volt, a busz vezetője ennek ellenére a korábbi előzéséhez képest még kisebb távolságot tartott a kerékpárostól, aki e miatt lassításra kényszerült, ám a jármű vége így is elérte, ami miatt a földre került és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A helyi járatú busz továbbhajtott, csak miután a balesetről értesítették tért vissza a helyszínre.

Kérjük, aki látta a balesetet és annak előzményeit, jelentkezzen az alább E-mailon: hirosveny@gmail.com, valamint a 06-30-231-1240-es telefonszámon.

Alábbi felvételünkön jól látható azon a szakaszon a kerékpárút állapota, amely miatt a kerékpárosok a főúton kényszerülnek közlekedni. 

Legolvasottabb: 
Bekerüljön az "Legolvasottabb" rovatba
Hírös city slider ajánló: 
Igen

Hozzászólások

Életveszélyes a bicikliút állapota, főként sötétedés után, még gyalogosan is! Ideje lenne tenni valamit a közvilágítás és útminőség javítása érdekében.

Sajnos valójában a KRESZ nem tartalmazza az a részt, mely szerint azon útszakaszok, amelyek mellett járható a kerékpárút, ott a mellette levő utat a kerékpárosok nem használhatják. Míg ilyen jogszabályt nem hoznak létre az illetékesek, addig örök vita lesz a kerékpáros és a szélesebb jármű vezetőjei között. Megjegyzem, hogy a kerékpárút JÁRHATÓ!!! Csak az a baj Tisztelt cikkíró, hogy a triatlonos Akárkiket nem érdekli az a tény, mely szerint a gépjármű forgalmat erősen fenntartják. Talán a sötét fejükbe nem ártana beleverni, hogy a saját testi épsége és a többi jármű vezetője idegrendszerének az alapszinten tartásához, ne zavarják és főleg ne versenyezzenek a gépjármű fogalommal. Az igaz viszont, hogy egy-kis javítás ráférne a kerékpárút azon szakaszára, ahol az Ön által publikált kép is mutatja, mely szerint volna mit rendbe tenni. DE erről azon gépjárművek vezetői tehetnek, akik a "HOBBI Presszó" elé kívánnak állni. Nehogy már 5-6 lépésnél többet kelljen Nekik gyalogolni, amikor a két pohár hideg sörükért mennek. Jaaaaaaaaaaa és a POSTÁS is a kerékpárúton közlekedik amikor Kecskemétről halad kifelé Hetényegyháza felé, úgy kézbesíti a küldeményeket. Talán a kecskeméti Önkormányzatnak is el kellene gondolkodniuk azon, mit lehetne tenni azért, hogy a gépjárműveket véglegesen kiszorítsák az említett kerékpár útról teljes hosszban. Elnézését kérem Azoknak akiknek ezzel a hozzászólásommal kicsit "belenyúltam" a lelkivilágukba, de kikívánkozott belőlem a fenti cikkhez még. További szép napot kívánok Mindazoknak, aki végig olvasták a hozzá szólásomat.

Öregmotoros126
Abba belegondolt már hogy a bicikliket hetente kell hordani centiroztatni a kerekeit?
És ezt ki fizeti ki?
Senki. Én se fogok továbbra se kerékpár úton haladni míg nem lesz járható.
Nem azért dolgozok hogy a fizetésem a bicikli javítására menjen el.
Kerüljék csak ki a bicikliseket ők is emberek és képzeljék csak magukat a helyünkbe.
Nem is kell csodálkozni hogy a fő utat használjuk ami szintén pocsék de még mindig jobb mint a kerékpár út.
Használhatóvá kell tenni a kerékpár utat és nem mennének a fő útra. Ennyiberővel ha autó jön szembe velem a kerékpár úton nyugodtan neki mehetek "mert hát mit keresett ott".
Csak hát fontosabb focistadionokat építeni ami üresen áll és nem az utakat javítani.
Az adónkból erre nyilván nem telik már.