Ki védi meg a lebontott kórház fáit?

2015 szep 29
Megosztás
bontják a kecskeméti Izsáki úti kórházat

Eltűnt a kecskeméti izsáki úti kórház a föld színéről. A bontás nem kímélte az intézményi kert szép korú fáit, nyakig állnak a törmelékben. Pedig már törvény is védi szegény növényeket.

 

A héten ledőlt az utolsó épületrész is az Izsáki úti kórházból, ahol a legtöbb kecskeméti, illetve környékbeli született az elmúlt évtizedekben. A közelben élők és dolgozók fellélegezhetnek, hogy vége a porfelhőnek, amely napközben a terület felett lebegett szélcsendes időben. A növényeknek azonban még tűrniük kell. A törmelék elszállítása -amelyet útépítésekhez fognak felhasználni - ugyanis nem haladt olyan tempóban, mint a bontás, ezért a fák köré halmozták fel, így a növények mostanság nyakig állnak a sittben. 

Vajon jól volt-e ez megszervezve a bontásvezető részről? Lehetett volna-e máshová halmozni a rengeteg törmeléket? Fogja-e valaki szorgalmazni a fás szárú növények védelméről szóló rendelet betartását? Egyáltalán érdekel-e ez bárkit is?

Az izsáki úti kórház helyén épül fel egyébként az új egyetemi városrész. Ami az egykori épületből megmarad, az csak az egykori kórház főbejárata előtt álló szobor lesz, amely a tervek szerint átkerül a Nyíri úti kapuhoz.