Kihunytak kicsit a Városunk Csillagai

2014 nov 6
Megosztás
Városunk Csillagai projekt

A Kecskeméti Planetárium a fotográfia, a film, a képzőművészet és az elektronikus sajtó területén tartott az együttműködő iskolák tanulói részére foglalkozásokat pályázat keretében. 

 

A szakkörökön, a táborokban, művészekkel, helyi mesterekkel való szakmai találkozókon a résztvevők megismerték a választott kreatív iparágak sajátos jellemzőit. Két év során a foglalkozásokon „Kecskemét szobrai” témakört dolgozták fel a fotográfia, a film, az elektronikus sajtó és a képzőművészet eszközeivel. Erre építették fel intenzív oktatási programjukat a szakkörvezetők és szakmai megvalósítók.

112 fő 10-18 éves gyermek és fiatal nyert így betekintést választott szakma érdekességeibe. A projekt – amely több mint 29 millió forint TÁMOP támogatásból valósult meg – két évfolyamban összesen 526 foglalkozást foglalt magában.

Szeptember 25-én 15 órakor tartottuk ünnepélyes projektzáró rendezvényünket és kiállítás megnyitónkat a Kecskeméti Planetáriumban, melyen röviden összefoglaltuk a két év történéseit, elért eredményeit, közben megismerkedtek az érdeklődők a szakkörön résztvevő diákokkal is. A nyáron kiírtunk a foglalkozásokon résztvevő gyerekeknek egy versenyt, melynek eredményhirdetésére is sor került, majd a szakkörösök legszebb munkáiból nyílt kiállítás a Planetárium körfolyosóján, mely november végéig megtekinthető.

Ezúton tájékoztatjuk az érdeklődő diákokat, hogy a szakköri foglalkozásokat 2015 februártól ismét elindítjuk. A foglalkozások iránt érdeklődni, illetve előzetesen jelentkezni a következő elérhetőségeken lehet:

varosunkcsillagai@gmail.com

Szűcs László 30/9-311-899