Kiszállt a milliárdos a Kecskemétfilm Kft.-ből

2016 nov 28
Megosztás
Gattyán György

Megvételre ajánlotta fel a Kecskeméti Animációs Filmgyártó és Forgalmazó (Kecskemétfilm) Kft.-ben lévő 10,06 százalékos tulajdonrészét a Gattyán György tulajdonában lévő luxemburgi bejegyzésű Gattyan Group.

A milliárdos Gyattyán György a kukkoló szolgáltatásokat nyújtó Livejasmin.com oldalt hozta létre a kétezres években, amelyek a világ legforgalmasabb felnőtt tartalmakat kínáló weboldalaivá váltak. Gattyán rövid idő alatt csak nem kétszázmilliárdos bevallott vagyonra tette szert és így Magyarország harmadik leggazdagabb embere lett, míg néhány éve adóvizsgálat nem indult ellen és ennek okán fel nem számolta hazai vállalkozásait és befektetéseit. Feltehetőleg ennek a tevékenységének része a Kecskemétfilm Kft.-ben való részesedésének az eladása. Gattyán cégbirodalma 2010-ben társproducere volt a Magyar Népmesék utolsó 11 epizódjának, valamint a Jóképű örmény temetése és az Égig érő fa című animációs filmeknek.

A 4 millió 10 ezer forint névértékű üzletrész elővásárlási jogáról lemondott Kecskemét önkormányzata így azt a Kecskeméti Animációs Filmgyártó és Forgalmazó Kft. vásárolja meg a szabad eredménytartaléka terhére.