Kiútra szerveződtek a magyar zsákutcából

2014 jan 23
Megosztás

Hivatalosan is bemutatkoztak az ellenzéki összefogás két kecskeméti körzetének a jelöltjei. Egy a cél, az Orbán-kormány leváltása. Zombor Gábor ellen egykori beosztottja indul mosolyogva.

Az MSZP, valamint az Együtt-2014 már korábban összefogott és döntött arról, hogy közös jelöltjeikkel leváltják az Orbán-kormányt. Ahhoz, hogy ennek az esélye még tovább javuljon, újabb szövetséget kötöttünk, hiszen minden erőre szükség van. Magyarországnak ki kell kerülnie végre  a zsákutcából - mondta Farkas Zoltán, az Együtt-2014 regionális koordinátora. Hozzátette: most sokkal reálisabb az esély a kormányváltásra, de ez Magyarország elemi érdeke.

Király József, az 1-es számú körzet jelöltje (Kecskemét-Kunszentmiklós) és egyben a szocialisták városi és megyei elnöke kijelentette: a tét nem kevés, hiszen Európáról, demokratikus alapokról és berendezkedésről, annak az elvesztésről van szó, vagyis a legfontosabbakat kell visszaszereznünk. Hangsúlyozta: sajnálatos, hogy ez a város is ugyanolyan csatatérré vált, mint az ország, itt is van föld-tanya-trafikmutyi, arrogáns centrális erőtér, amely kegyeltjeinek a tenyeréből esznek a hűbéresek. Hozzátette: a kormányváltást követően ki fogjuk bogozni a városi sportcégből eltűnt százmilliók sorsát, a kölcsönbe kapott polgármesteri Mercedeszek elszámolását a városházán, azt, hogy ki a felelős a veszteséges új uszoda ilyen formában történt megépítéséért, és az összes csontvázért, amelyeket ki fogunk borítani a hivatal nagyszekrényéből.

A városi körzet (Kecskemét-Tiszakécske) másik közös jelöltje, Laskovics Diána, aki emondta: egyszerű, szerény családból származik, ennek okán nem érdekli a hatalom, csak a felelősség, hiszen képviselőnek lenni megtiszteltetés. Hozzátette: sokat tud az egyszerű, kiszolgáltatott emberekről, ápolóként dolgozott hosszú ideig, és nem tart attól, hogy egykori főnöke, Zombor Gábor a kihívója.

Újságírói kérdésre a Demokratikus Koalíció (DK) jelöltjei, Kopping Rita és Szécsényi Imre elmondták: nem érte őket meglepetésként az összefogás, mert mindig is hittek benne, hogy nem szétszabdaltan, hanem együtt, közös érdekek mentén lehet leváltani az Orbán-rezsimet. Kopping Rita, a DK helyi vezetője hozzátette: nem titkolja, hogy helyi politikába szeretné folytatnti a közéleti pályafutását.

 

 
Címke: