A komondoros Balogh lánya lehet a polgármester

2016 szep 5
Megosztás
Balogh József

Három jelöltje van a fülöpházi időközi polgármester-választásnak. A helyiek szerint Balogh József lánya, Nagyné Balogh Csilla, közigazgatási szakember lehet a befutó, mert akkor lényegében továbbra is Balogh-közeli vezetése lenne a falunak

A törvényes határidőig három polgármester-jelölt adta le a megfelelő számú ajánlását Fülöpházán. Közülük kerül majd ki Balogh József utódja, akit súlyos testi sértés vádjával jogerősen 2 évre felfüggesztve 10 hónap szabadságvesztésre ítélt el a bíróság, és ezért lemondott a tisztségéről. 

A területileg illetékes kerekegyházi választási irodához három indulni szándékozó nyújtotta be összegyűjtött ajánlásait.

A fülöpházai helyi választási bizottság augusztus 25-én nyilvántartásba vette Lesi Árpád független jelöltet, valamint Kalapos Máriát, aki a Munkáspárt színeiben áll rajthoz. Augusztus 29-én döntöttek Nagyné Balogh Csilla személyéről, akivel háromra nőtt a jelöltek száma. Ez utóbbi alkalommal a bizottság sorsolt is, így a szavazólapon az első helyen a munkáspárti jelöltet fogják találni az urnához járulók.

A nyilvántartásba vett jelölteknek egy hónapjuk van a kampányra, a választást október 2-án rendezik meg.