Körbekapták a rendőröket, letépték a mellényüket

2018 jan 4
Megosztás
rendőrök és romák

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség indítványozta annak a nőnek az előzetes letartóztatását, aki a fiával szemben intézkedő rendőrökre támadt a Pest megyei Bagon.

A Gödöllői Rendőrkapitányság két járőre 2018. január 2-án Bagon igazoltatni akart egy fiatalembert, mert az egyik utcában randalírozott. A férfi azonban a rendőrök elől hazafelé futott.

A két járőr utána eredt, utolérték, elfogták. A férfi kiáltozására az utcán mintegy 20 ember gyűlt a két rendőr köré, és azt kiabálták, hogy engedjék szabadon fiatalembert, aki a rendőröknek ellenállt.

Ekkor lépett a rendőrökhöz a fiatal férfi bátyja és anyja, a bűnügy két gyanúsítottja.

Mindketten a rendőrökre támadtak: az egyik járőr láthatósági mellényét letépték, ököllel feléjük ütöttek. A kiabáló tömeg egyre fenyegetőbbé vált. Miközben a rendőrök egyike rádión próbált segítséget kérni, az asszony és a fia a másik rendőrhöz lépett, megpróbálták elgáncsolni és ököllel megütötték.

A Gödöllői Rendőrkapitányság rendőrei közben megérkeztek a helyszínre, a rendőrökre támadó asszonyt és férfit, valamint az intézkedés alá vont fiatalembert elfogták.

A hivatalos személy elleni erőszak bűntettével gyanúsított nő esetében okkal lehet tartani attól, hogy szabadon újabb, hasonló bűncselekményt követne el.

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség ezért indítványozta az asszony előzetes letartóztatásának elrendelését.

A kép illusztráció