Korszerűbb és hatékonyabb a kátyúzás Kecskeméten

2017 júl 24
Megosztás
kátyúzás

Gyorsabb, hatékonyabb és időtállóbb lesz mostantól a kátyúk javítása Kecskeméten. Ezt Boros Gábor, a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. ügyvezetője, valamint Sipos László, önkormányzati képviselő, városüzemeltetési tanácsnok jelentette be hétfőn.

Az apropóból bemutatták az új, nagynyomású, több szemcsenagysággal, akár rétegezve is dolgozó melegkátyúzó gépet, amely bruttó 25 millió forintért vásárolt az önkormányzat városüzemeltetési cége. A felépítményt egy használt MAN teherautó szállítja, amelyet 12 millióért vettek költségvetési pénzből. A cél az, hogy a teherjármű télen síkosságmentesítési feladatokat végezzen, mert alkalmas a sószórásra, illetve a tolólapát is szerelhető rá.

Sipos László elmondta: nagy előrelépés ez a város életében, mert évek óta szeretnének egy ilyen nagy teljesítményű kátyúzógépet, de nem volt rá elegendő forrás. Hozzátette: ezzel a technológiával az utak repedéseinek, mélyedéseinek 80 százaléka hosszú távon javítható, a fennmaradt hibákat pedig a régi, mechanikus módszerrel fogják majd elvégezni.