Kurdi Viktor a magyar víz követeként Pekingben

2018 jan 16
Megosztás
Kurdi Viktor megállapodást ír alá Pekingben

A víziközmű szolgáltatás fejlesztése érdekében kötött együttműködési megállapodást a Pekingi Vízmű (Bejing Waterworks Group) és a Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz).

A megállapodást 2018. január 9-én Pekingben írta alá Lui Suoxiang a Bejing Waterworks Group elnöke és Kurdi Viktor a MaVíz elnöke.

A megállapodás célja, hogy elősegítse az együttműködést a két szervezet között, az információcsere és a jó szakmai gyakorlatok megosztásával. A megállapodás részeként szakmai utakat szerveznek a felek a szakembereknek, akik többek közt különféle ivóvízkezelési eljárásokkal, vízminőség ellenőrzéssel, hálózatüzemeltetéssel és hálózati veszteség csökkentésével, valamint más szakmai kérdésekkel is foglalkoznak, mint például pénzügyi menedzsment és teljesítményértékelés.

Az aláírási ceremóniát követően a magyar delegáció tagjai látogatást tettek Ázsia legnagyobb kapacitású víztisztító művében a pekingi IX. számú vízműtelepen, ahol egy nap alatt 1,7 millió m³ vizet tisztítanak meg. Ezek után megtekintették a Waterworks Múzeumot is, amely Peking 110 éves vízszolgáltatásának fejlődését mutatja be. Itt rendkívül érdekes és figyelemfelkeltő videókat, képeket és tárgyakat láthattak a vendégek.

A látogatás nagyon hasznosan telt és a felek mindannyian biztosak abban, hogy egy gyümölcsöző együttműködés vette kezdetét ezzel a látogatással.