Kutyakekszek sülnek a kutyapékségben

2016 aug 8
Megosztás
kutyakeksz

Speciálisan kutyáknak készít kekszeket egy új magyar családi pékség. A Cukor & Virág megálmodóinak eltökélt szándéka volt egy hiánypótló négylábú csemege megalkotása, amely minden esetben minőségi alapanyagokból, egyedileg kézzel készül, finom és még egészséges is.

Elindult Magyarország első funkcionális kekszeket gyártó kutyapéksége. A Cukor & Virág Kutyapékség természetes alapanyagokból készít egészséges és ízletes jutalomfalatokat kutyáknak. A családi tulajdonban lévő pékségben a kekszek minden esetben minőségi alapanyagokból, egyedileg, kézzel készülnek. A sütésnél emberi fogyasztásra is alkalmas alapanyagokat használnak fel, a termékekbe nem kerülnek vágóhídi hulladékokból előállított állati fehérjék,  ahogyan tartósítószerek és egyéb adalékok sem. A kutyakekszek ráadásul nem csak ízletesek, hanem egészségesek is.
"A kutyakekszek termékfejlesztése során olyan alapanyagokat választunk, amelyek az ebek számára már ősidők óta ismertek, szervezetük le tudja bontani őket, és be is tudja építeni a kutyák testébe. A kutyakekszek ezek mellett olyan anyagokat is tartalmaznak, amelyek a kényelmi termékként szolgáló száraz és konzervtápokban nem, vagy csak kis mennyiségben fordulnak elő. Kutyakekszeink ezáltal a kutyák táplálóanyag-igényeit is segítik kielégíteni és így komplettálni a napi bevitelt. Ezzel együtt fontos megjegyezni, hogy kutyakekszeink nem gyógykészítmények, csupán helyes étrend kiegészítése esetén segíthetnek bizonyos tápanyagok bevitelében, illetve elkerülésében és ezen keresztül segíthetik az allergiás reakciók csökkentését, megszüntetését" - mondta a Cukor & Virág Kutyapékség egyik megálmodója, Németh-Kakuszi Krisztina.


Az egyelőre webshopként működő kutyapékség létrehozását a tulajdonosok saját menhelyi kutyájával megélt tapasztalatai inspirálták.
- Sajnos Cukor kutyánk mindkét hátsó lábán műtéti úton kellett korrigálni. Mivel a műtét utáni lábadozás során nem volt hajlandó megenni a porcerősítő tablettákat, így összetörtük és kekszet sütöttünk a tablettákból. Ez már gyorsan elfogyott... Nem sokkal a műtétek után előjött az allergiája is, így az állatorvos javaslatára elkezdtük otthon tesztelni, hogy milyen ételekre érzékeny. Egy idő után a praktikum megkövetelte, hogy saját magunk készítsünk 'száraz tápot' a kutyáinknak, így innen már csak egy lépés volt a kutyapékség létrejötte. Azóta rengeteg visszajelzést és segítséget kaptunk kutyás barátainktól, ismerőseinktől és idegenektől. Termékeinket folyamatosan fejlesztjük annak érdekében, hogy mindig a legfinomabb falatokkal kényeztethessük kutyáinkat - tette hozzá Krisztina.

A kutyapékség létrehozásának hosszú hónapokig tartó áldozatos munkája meghozta az eredményét, az első visszajelzések alapján nem csak a kutyák és gazdáik, hanem a szakma elismerését is kivívták.

A tulajdonos és egyben a termék fejlesztője invitált az üzemébe, hogy szakértői szemmel és tapasztalattal, mint élelmiszer-biztonsági szakértő és mint praktizáló állatorvos mondjak véleményt a termékről és az üzemi körülményekről. Meglepődve tapasztaltam, hogy az általános takarmányüzemekhez képest kicsi üzem különösen rendezett, és jól szervezett. Az ötlet kiváló, az üzem példaértékű, a termékek pedig maximálisan szolgálják az ebek egészségét - mondta Dr. Deim Zoltán Ph.D. állatorvos, igazságügyi szakértő.