Lakitelek polgármesterét nem vették fel a helyi polgárőrségbe

2019 már 12
Megosztás

Nem vették fel Kiss Anitát, Lakitelek független polgármesterét és két képviselőtársát a helyi polgárőrségbe, miközben az önkormányzat segíti  a munkájukat. 

A polgármester nem érti az egészet, szerinte az önkormányzat és polgárőrség szoros együttműködésben dolgozik, egymástól elválaszthatatlanok. Szükségünk van egymásra, nem beszélve arról, a polgárőrség folyamatosan toboroz, a működésük elengedhetetlen a tagok munkája nélkül - mondta.

A Szabó Mihály Polgárőr Egyesület Lakitelek 1991-ben alakult, jelenlegi elnöke Madari Andor, aki egyben a helyi önkéntes tűzoltó egyesület elnöke. A két egyesület mellesleg az utolsó pillanatban, késő este adta be az éves beszámolóját az önkormányzathoz és a másnapi bizottsági vitán meg sem jelent sem az elnök, sem a meghatalmazottja. 

Felmerül a kérdés, vajon mi ez a sértettség a polgárőr egyesület elnöke részéről, ha csak az nem, hogy ő volt a másik polgármesterjelölt Kiss Anita ellen a legutóbbi választáson és hiába támogatta a Fidesz, valamint a Nemzeti Fórum, csúnya vereséget szenvedett. De nem csak ő, minden párttámogatott kikapott és csak a helyi civilek jutottak be a testületbe. 

A polgármester asszonyban nincs bosszúvágy, igaz, nem érti a dolgot, ennek ellenére üzemanyag-támogatási szerződést kötött a helyi polgárőr egyesülettel és a felvétele ügyében jogorvoslatért fordult a megyei, valamint az országos polgárőr vezetéshez.