Le akarták lőni a halasi vezető ügyészt

2016 már 16
Megosztás
Téglás Péter kiskunhalasi vezető ügyész

Kipróbált, sokat megélt és megbecsült ügyész Kiskunhalason Téglás Péter, aki a városi vádhatóság első embere már jó ideje. Szerdán reggel újjászületett.

 

Megszállták a megyei rendőrök és ügyészek Kiskunhalast. A városi ügyészség előtti szakaszt kordonnal lezárták. Persze kívülről semmit sem lehet látni, csak sejtetni vélik a járókelők, valami nagy zűr van odabenn. Az ügyészség falait golyónyomok rongálták meg. Információink szerint egy erőszakos bűncselekmények miatt eljárás alá vont személy reggel áttörte az biztonsági szolgálatot, berontott az épületbe, az egyik őrt túszul ejtette és egy nagy kaliberű golyószóróval lövöldözni kezdett.  Célja Téglás Péter vezető ügyész megölése volt. Szerencsére senki sem sérült, az illetőt sikerült végül megfékezni és egy helyszínen lévő rendőr megbilincselte. A kiskunhalasi média információ szerint a kiskunmajsai férfi már régóta fenyegette, zaklatta Téglás Pétert.

A Hírösvény tudott beszélnie Téglás Péterrel, aki a körülménykehez képest jól van, a tőle megszokott vidámsággal és optimizmussal beszélt a történtekről. 

Az ügy kivizsgálását átvette a Központi Nyomozó Főügyészség, amely az alábbi közleményt adta ki:

"A mai napon a Kiskunhalasi Járási Ügyészség épületében egy férfi eddig pontosan nem tisztázott okból több lövést adott le. A kiérkező rendőrjárőr a támadót lefegyverezte. Az ügyben a nyomozás a Központi Nyomozó Főügyészség hatáskörébe tartozik. Az ügyben jelenleg is folyamatban van a rendőrséggel közösen végzett ügyészségi helyszínelés.

További információt csak ezt követően áll módunkban adni".

A kiskunmajsai férfi külterületi ingatlanában egyébként tűzszerészek segítségével házkutatást tartottak a rendőrök a nap során. A nyomozók attól tartottak, hogy más fegyverek mellett robbanó- és tűzvezsélyes anyagok is lehetnek az ingatlanban. Aggodalmuk nem ok nélküli, ugyanis a férfit négy évvel ez előtt robbanás miatt keletkezett sérülésekkel szállították kórházba, mivel a fészerében, a kezei között robbant fel egy házilag készített csőbomba. Akkor súlyos sérüléseket szenvedett. A mai merényletet követően szintén kórházba szállították, mert miközben lefegyvezerezték elvesztette az eszméletét a gerincsérve miatt leszázalékolt férfi.