Leépítések a helvéciai Antolin Hungary Kft.-nél

2019 már 4
Megosztás
Antolin

Mintegy a 150 dolgozójától vált meg a napokban a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. egyik legnagyobb belföldi beszállítója az Antolin Hungary Kft. amely két telephelyen, Kecskeméten és Helvécián 750 főt foglakoztatott ez idáig.

A cég a dolgozóinak az elbocsátásokat azzal indokolta, hogy elmaradtak a megrendeléseik. Mivel a Mercedes eladásai nem csökkentek, sőt, növekedtek, miközben — még ha lassabban is — készül a Mercedes-gyár második üteme, mindez felettébb furcsának tűnik. 

A napokban rákérdeztünk ezért a cég központi elérhetőségén írásban, hogy ha nem estek vissza a járműeladások, akkor fennáll a minőségi kifogások miatti megrendelés-visszamondás, de eddig még nem kaptunk választ a cégtől a kérdéseinkre. Így arra sem, hogy pontosan mennyi munkavállalónak mondtak fel és várhatóak-e még további elbocsátások.

Információink szerint a cégnél gyártósorokat szerelnek le, mert kiszervezik a munkát más országba.

Az Antolin Hungary Kft. szőnyegeket, csomagtartó-elemeket és ajtóborítást szállít be a Mercedesnek.

A spanyol Grupo Antolin 2015-ben vásárolta meg a Magna International-tól az üzletágat és a Mercedes mellett jelentős árbevételt realizált kínai exportból is. 

A cég a Gazdaságfejlesztési Operatív Program támogatásával, zöldmezős beruházás keretében új csarnokot is épített Helvécián, mintegy 5,5 milliárd forint értékben, amelyből egymilliárdot az európai Unió, valamint a magyar költségvetés adott.

A cég forgalma folyamatosan növekedett 2017-ben a nettó árbevétele 34 milliárd 366 millió 779 ezer forint volt.