Légpuskával lövöldözött a szomszéd tyúkjaira egy kecskeméti férfi

2015 nov 24
Megosztás
csibefutam

Nyugtalanító állat tud lenni a tyúk, főleg a kakas hajnalban az ablakunk alatt. Egy kecskeméti férfi légpuskával tizedelte meg ez okból a szomszéd baromfiudvart. Igaz már délután volt. 

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség állatkínzás vétsége miatt vádat emelt egy 59 éves kecskeméti férfi ellen, aki Kecskeméten egy légpuskával elkezdett a szomszédja udvarán lévő baromfikra lőni, ami miatt két tyúk el is pusztult.

 Az 59 éves férfi hosszabb ideje rossz viszonyban volt a szomszédjában lakó asszonnyal, mert zavarta a szomszédja által tartott baromfik hangja.

 A vádlott emiatt 2015. január 2-án, 13 óra 20 perc körüli időben magához vette a légpuskáját. Felment a házának tetőterébe és a nyitott tetőablakon keresztül elkezdett lövöldözni a szomszéd udvarában lévő baromfikra. A lövések következtében két tyúk azonnal elpusztult. A tyúkok lelövésével a vádlott szomszédjának mintegy 3 ezer forint kárt okozott.

A vádlott a baromfik indokolatlan lelövésével a vád szerint elkövette az állatkínzás vétségét, melyet a törvény 2 évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.

A büntetlen előéletű vádlott szabadlábon várja a tárgyalást. Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a vádlottnál talált légfegyvert és lőszereket is indokolt elkobozni. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.