Leszámoláshullám felgyújtott autókkal Cegléden

2017 ápr 27
Megosztás
kiégett autó

A Ceglédi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó rongálás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat két férfival szemben, akik haragosaik gépkocsiját, telephelyét gyújtották fel Cegléden.

A bűnügy vádlottjai, két ceglédi férfi, régóta barátok voltak. Az egyik férfi a saját vagy családtagjait érintő ügyek miatt több emberre haragudott Cegléden. Neheztelt arra a rendőrre, aki egyik hozzátartozóját érintő házi őrizetet ellenőrizte, több olyan férfira, akikkel anyagi vagy hivatalos eljárással kapcsolatos vitája volt.

A férfi a társát és egy, a nyomozás során ismeretlenül maradt személyt arra bírt rá, hogy gyújtsák fel a kiszemelt haragosa gépkocsiját, telephelyét.

2014 szeptemberétől 2016 februárjáig a vádlott megbízását a társai öt esetben teljesítették. A sértetteknek utcán vagy a házuk kertjében parkoló személygépkocsiját, tehergépkocsiját a késő esti órákban motorbenzinnel lelocsolták és felgyújtották. A járművek teljes mértékben vagy nagy részükben kiégtek, üzemképtelenné, használhatatlanná váltak.

A gépkocsik felgyújtásával a vádlottak 300 ezer forinttól 3,7 millió forintig terjedő összegben okoztak kárt a sértetteknek. Az egyik sértettnek a cége nagykőrösi telephelyén lévő épületét gyújtották fel 2 millió forint kárt okozva.

A Ceglédi Járási Ügyészségen nagyobb kárt okozó rongálás bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a férfiakat.