Letették az új Hovány Mercedes szalon alapkövét

2017 júl 30
Megosztás
Hovány szalon alapkőletétel

Valtteri Bottas, a Forma-1-es Mercedes csapat finn versenyzője, valamint Wittinghoff Tamás polgármester, Jörg Schmidt, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezetője és Hovány Márton, a Hovány csoport alapító tulajdonosa jelenlétében tették le szombaton egy új Mercedes-Benz Hovány autószalon alapkövét Budaörsön.

Az eseményen jelen volt még Kammerer Zoltán olimpiai és világbajnok kajakozó és Szász Emese  olimpiai bajnok párbajtőrvívó. 

A teljes mértékben magyar tulajdonban lévő Hovány Csoport július 29-én fektette le az új Mercedes-Benz Hovány bemutatóterem alapkövét. A létesítmény első építőelemeként szolgáló időkapszulába Valtteri Bottas az általa dedikált baseball sapkáját helyezte el. 

A pilóta nem csak egy tárgy képében hagyott személyes emléket a helyszínen, hiszen a tenyérlenyomatát is az időkapszulát külső természeti hatásoktól védő borításon hagyta. Hozzá a Hovány Csoport alapítója és tulajdonosa, Hovány Márton, valamint a Mercedes-Benz Hungária ügyvezető igazgatója, Jörg Schmidt is csatlakozott, akik csillag alakzatban hagytak tenyérlenyomatot a pilótáé mellett.

A 22 ezer négyzetméteres telken hamarosan több mint 6500 négyzetméter területű bemutatóterem és szervizműhely építése veszi kezdetét, melynek célja a csillagos márka dinamikusan növekvő magyarországi eladásainak kiszolgálása, valamint a szervizkapacitás növelése. Európa egyik legkorszerűbb Mercedes-Benz szalonjában személygépkocsi és haszongépjármű értékesítés is zajlik majd.

Az értékesítéshez kapcsolódó összes szolgáltatás elérhető lesz a legújabb és eddigi legkorszerűbb szalonunkban, mely maximálisan kielégíti majd ügyfeleink igényeit. Többek között AMG Performace Center, valamint a smart értékesítése is helyet kap majd a Hovány Csoport számára mérföldkőnek számító, több mint 2,5 milliárd forintos beruházásban  – mondta el Hovány Márton, a Hovány Csoport alapítója és tulajdonosa. 

A beruházás nem csak a két cég 10 évre visszanyúló együttműködése, hanem a hazai gazdaság szempontjából is jelentős. Az összesen 2,5 milliárd forintnyi befektetéssel az induláskor több mint 60 munkahelyet teremt a térségben a Hovány Csoport.  

- Rendkívül büszkék vagyunk erre a jelentős magyar beruházásra és a Hovány Csoport hosszútávú elköteleződésére. Biztos vagyok benne, hogy Európa egyik legmodernebb Mercedes-Benz bemutatótermének alapköve egy valódi sikertörténet kezdetét szimbolizálja. – mondta el Jörg Schmidt, a

Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Legolvasottabb: 
Hírös city slider ajánló: 
Nem