Letöltendő börtön orvhalászatért

2014 május 26
Megosztás
maugli a halász

Egy év nyolc hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélt orvhalászatért egy balatonberényi férfit másodfokú, nem jogerős ítéletében a Kaposvári Törvényszék. Erről Vadócz Attila, a bíróság szóvivője tájékoztatta hétfőn az MTI-t.    

A balatonberényi férfi ellen azért tettek feljelentést, mert tavaly március 20. és április 10. között nyolc alkalommal - éjszaka - halászott a Balatonon, összesen 287 ezer forint értékű halat zsákmányolva.

Az elsőfokú bíróság lopás vétsége miatt mint többszörösen visszaesőt 1 év 2 hónapnyi szabadságvesztésre ítélte, ami ellen a vádlott enyhítésért, az ügyészség súlyosbításért fellebbezett.
A másodfokú bíróság orvhalászatban találta bűnösnek a férfit, mivel meg nem engedett eszközzel, halászhálóval halászott, ezért súlyosbította az ítéletet 1 év 8 hónapra.
A kifogott halak egy részét két étteremben foglalták le. Az orgazda étteremvezetők egyikét 300 ezer forint, a másikat 360 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték; az ítélet esetükben jogerős. Mivel az elsőrendű vádlott bűncselekményének minősítése megváltozott a másodfokú tárgyalás során, számára még van lehetőség a fellebbezésre.

Illusztráció/Blikk