Lopás és kiskorú veszélyeztetése – vádemelés apa és fia ellen

2017 okt 13
Megosztás

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség lopás vétsége és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy 15 éves fiú és 52 éves apja ellen, akik 2017 januárjában egy bugaci üzletből közösen elloptak egy pénztárcát, benne több mint 330 ezer forint készpénzzel.

A 15 éves fiú és apja 2017. január 7-én délelőtt bementek Bugacon egy üzletbe, ahol különböző termékek levételét kérték. Az üzletben egyedül lévő eladó ennek során hátat fordított nekik, ezt kihasználva az apa benyúlt az eladópultba és onnan egy dobozból kivett és elrakott egy pénztárcát.

Eközben a fiú igyekezett elterelni a sértett figyelmét és úgy helyezkedett, hogy apja takarásban legyen. A tárcában 332 ezer forint készpénz volt. Ezután a vádlottak úgy tettek, mintha a „kiválasztott” termékeket bankkártyával akarnák kifizetni. Mivel a boltban nem volt terminál, arra hivatkozva, hogy pénzt vesznek fel, az ellopott tárcával és a pénzzel távoztak az üzletből.

A lopással okozott kár nem térült meg, de az üzletvezető kérte, hogy a vádlottakat a bíróság kötelezze annak megtérítésére. Azzal, hogy a lopást a fiával közösen követte el, az apa a nevelési kötelességét megszegve súlyosan veszélyeztette fia erkölcsi fejlődését.

A vádlottak szabadlábon várják a tárgyalást. Az ügyész a büntetlen előéletű fiút lopás vétségével, míg a büntetett, különös visszaeső apát lopás vétségén kívül kiskorú veszélyeztetésének bűntettével is vádolja.

Az ügyész a Kiskunfélegyházi Járásbíróságnál emelt vádat. Az apa és fia ellen azonban Kiskunhalason hasonló ügy miatt folyik eljárás, ezért az ügyész indítványozta az egyesítést a Kiskunhalasi Járásbíróság előtt folyó ügyhöz.