Lopott alkatrész arzenál egy ceglédberceli autószerelőnél

2017 jan 5
Megosztás
bontott alkatrészek

A Ceglédi Járási Ügyészség orgazdaság bűntette miatt emelt vádat azzal a ceglédberceli férfival szemben, akinek autószerelő műhelyében 45 lopott személygépkocsi alkatrészeit találták meg a rendőrök.

2014 decemberében egy férfi vásárolt egy törött személygépkocsit, és azt elvitte a bűnügy vádlottjának ceglédberceli autószerelő műhelyébe. A vádlott azt ígérte, hogy másfél, két hónap alatt megjavítja a 3,6 millió forint értékű járművet. Az autószerelő azonban nem tartotta a határidőt, hitegette megbízóját, aki feljelentést tett a Ceglédi Rendőrkapitányságon. A nyomozók a sikkasztás bűntette miatt indult nyomozás során házkutatást tartottak a vádlott autószerelő műhelyében. Ott nagy mennyiségű, bontott gépjármű alkatrészt, elektronikai alkatrészt és karosszériaelemeket találtak. Az alkatrészek nagy része Magyarország különböző városaiból – így Budapestről, Pécsről, Győrből, Siófokról, Szolnokról, Pest megye városaiból - 2007 novembere és 2015 júliusa között ellopott 45 személygépkocsiból származott. Többnyire légzsákok, azok elektronikája, ellenőrző műszerei, központi rádiók kerültek elő 30 ezertől 280 ezer forintig terjedő értékben.

A vádlott az alkatrészeket lényegesen olcsóbb áron szerezte meg, tudva arról, hogy azok lopásból származnak.

A házkutatás során több mint 11 millió forint értékű lopott alkatrészt találtak meg és foglaltak le a nyomozók. A Ceglédi Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett orgazdaság bűntettével és sikkasztás bűntettével vádolja a férfit, akivel szemben a járási ügyészség börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.