Lopott autók alkatrészeiből éltek

2014 már 18
Megosztás
lopott autók bontott alkatrészei egy illegális raktárban

Kész autóbontót és országos alkatrészhálózatot tartott fenn az a két nagykátai férfi, akik még tavaly Kalocsáról loptak egy kisteherautót. Kiderült, nem ma kezdték és nagyban utaztak.

 

A Kalocsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt F. András 49 éves és L. István 37 éves nagykátai lakosok ellen.

A két férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2013. június 4-én egy kalocsai lakótelep parkolójából elloptak egy kisteherautót. A nyomozás kiderítette, hogy még a járműlopás éjszakáján a két terhelt betört egy solti raktárépületbe, ahonnan üzemanyagot loptak a frissen eltulajdonított teherautóba.

A férfiakat 2014. március 12-én fogták el a nyomozók, majd gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket. 

Mint az a dátumokból is látszik, volt mit kideríteniük a rendőröknek, mire eljutottak a két főkolomposig. Igaz, arra ők sem számítottak, hogy ekkora fogásra tesznek szert. A rendőrök összehangolt akció keretében több helyen tartottak házkutatást, amely során egy ház tetőterében, valamint egy különálló épületben kész autóbontót találtak.

Rendszerezve álltak a karosszériaelemek, a komplett motorok, váltók, az abroncsgarnitúrák, de még alváz és motorszámbeütő készletük is volt, vagyis, a cserélendő motort a vevő igényei szerint ellátták annak korábbi motorszámával, megkímélve a vizsgáztatás és az átírás költséges és hosszadalmas procedúrájától.

A gyanú szerint a férfiak az ország egész területéről tulajdoníthattak el járműveket hosszabb idő óta, amelyeket ízekre szedve, alkatrészekként értékesítettek hirdetés útján, valamint az Interneten keresztül.

Egyelőre nem tudni mikorra sikerül beazonosítani a szétbontott autókat, annyi biztos, hogy tízmilliós értékről van szó és információink szerint a rendőrök azt is sejtik már, ebben a hálózatban nem csak a két nagykátai férfi működött közre.

A gyanúsítottak előzetes letartóztatását a Kalocsai Járásbíróság 2014. március 14-én elrendelte.

Címke: