Lopott autók alkatrészeiből épített újjá roncsokat

2018 ápr 10
Megosztás
lopott autó

A Monori Járási Ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntette miatt emelt vádat azzal a gyömrői férfival szemben, aki egy autómárkába tartozó, 11 lopott gépkocsit szerzett meg, szerelt át és adott el.

A bűnügy vádlottja, egy gyömrői férfi autószerelőként dolgozott. 2013 márciusa óta oly módon tett szert jövedelemre, hogy lopott személygépkocsikat szerzett meg, és azokat a gyömrői műhelyében alkatrészeikre szétbontotta. A lopott autók egy autómárka különböző típusai voltak. Az értékük 2 millió forint és 10 millió forint között mozgott. A férfi tisztában volt a gépkocsik eredetével.

A vádlott a bontott alkatrészeket roncs gépkocsikba építette be. Ha szükséges volt, az alkatrészeken található egyedi azonosító jeleket eltávolította, kivágta, meghamisította. Az így összeállított személygépkocsikat hamis adásvételi szerződéssel értékesítette.

A férfi 2016 januárjáig 11 lopott személygépkocsit szerzett meg.

2016 januárjában a kora hajnali órákban Budapestről elloptak egy, szintén a vádlott érdeklődési körébe tartozó személygépkocsit. Az autó a reggeli órákban már a vádlott műhelyében volt. A férfi elkezdte a gépkocsi szétbontását: kiszerelte annak belsejét, eltávolította a forgalmi rendszámtáblákat, valamint a szélvédőről a regisztrációs matricát.

Ekkor jelentek meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói, akik tetten érték, és őrizetbe vették a vádlottat.

A Monori Járási Ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a férfit. A járási ügyészség börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben.