Magyar sikerek a Nanbudo VB-n Spanyolországban

2016 aug 3
Megosztás
Nanbudo magyar válogatott

Július végén rendezték meg a Nanbudo Világbajnokságot Spanyolországban, a Barcelonától nem messze fekvő Platja d’Aro városában, ahol 2 aranyat, 4 ezüstöt, és egy bronzérmet szereztek a magyar versenyzők.

Magyarországot 6 versenyzőnk képviselte: Kovács Aletta (3. Dan), Patla Viktor (2. Dan), Szilvási Máté (2. Dan), Ambrus Csenge (1. Dan Han), Drabon Zsófi (1. Dan) és Sándor Előd (1. Dan Han). A nemzetközi bírák közé hazánk Süveg Tibort (7. Dan) delegálta. A küldöttséget Király József (8. Dan), a Magyar Nanbudo Szövetség elnöke, kecskeméti önkormányzati képviselő vezette.

Több hónapos kemény felkészülés után mindegyik versenyzőnk kiválóan szerepelt:  Ju Randori (küzdelem) egyéni kategóriában a junior korosztályban Ambrus Csenge és Sándor Előd is aranyérmet nyert, a felnőtteknél pedig Drabon Zsófi ezüstérmes lett. Kata (formagyakorlat) egyéni kategóriában a felnőtteknél Kovács Aletta, a junioroknál pedig Ambrus Csenge nyert ezüstérmet. Felnőtt női csapatunk (Ambrus Csenge, Drabon Zsófi, Kovács Aletta) Ju Randoriban ezüst, Katában pedig bronzérmet szerzett. Az erős férfi mezőnyben Patla Viktor kicsivel maradt le a dobogóról, Szilvási Máté pedig több szép küzdelem után sajnos olyan térdsérülést szerzett, mellyel nem tudta folytatni a versenyt. A junior nők között a „Legjobb versenyző” címet Ambrus Csenge kapta kiváló eredményeiért.

A Nanbudo Világszövetség (WNF) a verseny után megtartotta évi rendes közgyűlését, melyen szövetségünket Király József képviselte. A Nemzetközi Bírói Testület (CINDA) Süveg Tibort beválasztotta 9 fős vezetői körébe.

A versenyt követően az évek óta hagyományosan megrendezett Nemzetközi Nanbudo Edzőtáborra került sor Doshu-Soke Yoshinao Nanbu japán alapítómester vezetésével, melyen a magyar Nanbudokák is részt vettek. A tengerparton megtartott délelőtti és délutáni edzések során főként az energiafejlesztő és meditációs gyakorlatokra fektettek nagy hangsúlyt. A szemináriumon elméleti képzést is tartottak a Nanbudokáknak.

Ambrus Csenge, Drabon Zsófi és Sándor Előd a versenyt követő edzőtábor végén 2. Dan fokozatot kapott az alapítómestertől a magyar szövetségi elnök felterjesztésére.