Magyarországnak helye van Európában

2016 okt 1
Megosztás
mszp sajtótájékoztató

Ezzel a címmel tartott kampányzáró sajtótájékoztatót az MSZP helyi vezetése, valamint több országos vezetője Kecskeméten a Kossuth szobor előtt.

- Egy közös Európát hozunk létre, ahonnan soha többet nem fog kiindulni háború - mondta Király József a szocialisták helyi elnöke. Ennek ellenére a magyar kormány egy világméretű migrációst kérdést hozott be a hazai közbeszédbe, ami eltereli a mindennapi - egészségügy, oktatás, elvándorlás, stb. - társadalmi problémáinkról a figyelmet.

Hangsúlyozta: Próbáljunk meg október 2-án európaiak, európai emberek maradni.

Szanyi Tibor szerint Magyarország ma Európa szégyenpadján van. Amikor betelepítésről beszél a kormány, egy hétköznapi európai ember ezt nem érti mert erről szó sincsen.  160 ezer ember bevándorló kérelmének az elbírálásáról van szó, ennek a 160 ezer ember kérelmének az uniós országok közötti elosztásáról van szó a kvótareferendumban. Ezért egyébként Magyarország pénzt kapott volna, ennek hiányában mi fogunk a zsebünkbe nyúlni - tette hozzá. Hangsúlyozta: ez a téma egy mérgezett alma, amivel nagyon óvatosan kell bánni, mert már mindenki arra spekulál, hogy ki nyert és ki vesztett október 3-án Tisztelettel kijelentem: ebben a választásban nincsenek győztesek és vesztesek, pontosabban mi adófizetők, mert egyedül a mi zsebünkre ment eddig is a játék.