Más bankkártyájának az adataival fogadott az interneten

2018 jan 25
Megosztás
internetes fogadás

A Nagykőrösi Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki az ismerőse bankkártyájával játszott szerencsejátékot az interneten, több mint 350 ezer forint kárt okozva.

A bűnügy vádlottja, egy nő Nagykőrösön élt egy lakótelepi lakásban. A lépcsőházban lakott a bűnügy sértettje, a vádlott barátnője. A vádlott gyakran átjárt hozzá beszélgetni. Egyik alkalommal a vádlott belenyúlt a barátnője táskájába és az irattárcájában lévő bankkártya adatait feljegyezte.

A vádlott 2017 februárjában elhatározta, hogy interneten szerencsejátékot játszik, fogadásokat kezdeményez. Ennek érdekében a saját és ismerősei adatait vegyítve regisztrált a vonatkozó honlapon.

A nő 2017 márciusa és áprilisa közötti időben úgy indított fogadásokat a neten, hogy azok 1.500-22 ezer forint közötti értékét a barátnője bankkártyájának adatait felhasználva fizette ki.

A nyereményeket egy másik bankszámlára utaltatta.

A sértett sms üzenetet csupán a folyószámlájára érkező összegről kapott. Így nem észlelte, hogy a számlájáról folyamatos kifizetések történnek. Csupán 2017 áprilisában, a munkabére jóváírásáról megküldött sms-ből derült ki számára, hogy lényegesen kevesebb pénze van a számláján, mint amennyinek lenni kellene. A sértett bement a folyószámláját kezelő bankhoz, ahol közölték vele, hogy egy hónap alatt fogadásokat indítottak a számlájáról, több mint 350 ezer forint értékben. A sértett letiltatta a bankkártyáját és feljelentést tett.

A nyomozás befejezését követően a Nagykőrösi Járási Ügyészség jogosulatlanul megszerzett elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntettével vádolja a nőt, akinek bűnösségéről a Nagykőrösi Járásbíróság fog dönteni.