A matekzseni Szécsi-lány tehetség-díjas

2014 jan 22
Megosztás

Szécsi Gábor, Kecskemét volt polgármesterének a lánya, Szécsi Adél Lilla, valamint Kürtösi Zsoltné, virágkötő-tanár kapta a 2013 évi városi Tehetség-díjat. Gerhát László ötven éves lett.

 

A Magyar Kultúra Napja alkalmából, a Kodály-iskola dísztermében rendezett irodalmi esten adták át a Kecskeméti Tehetségsegítő Tanács által adományozott városi Tehetség-díjat, mindeközben Budapesten a Katona József Könyvtár, a Minősített Könyvtár, a kulturális és konferenciaközpont  pedig a Minősített Közművelődési Intézmény címet kapta meg Balog Zoltán minisztertől.

A kultúra mindenek előtt - kezdte Mák Kornél, alpolgármester a köszöntőjében. Amit a magyar értéktőke teremtett az évszázadok során, az egyedülálló - tette hozzá. Nagyon sok behatás éri a magyar kultúrát, a nyelvünket, ennek ellenére Kecskemét az értékes művelődés és kultúra fellegvára, és az is marad. 

Természetesen ide tartozik a tehetséggondozás is, hiszen a kultúra és a tehetség összetartozik - tette hozzá. A világhírú brit, Montgomery tábornok a következőképpen kategorizálta a katonatiszteket. Amelyik okos és szorgalmas, az mehet a tőrzskarba. Aki okos, de lusta, ezredes lehet, aki viszont buta, de szorgalmas, azt azonnal le kell szerelni, mert a tehetség nélküli szorgalom pusztít. Viszont, akinek tehetsége van, azt mindig ápolni, segíteni kell, még felnőtt korban is - tette hozzá Mák Kornél.

Ezt követően átadta a Kecskeméti Tehetségsegítő Tanácsa által adományozott városi Tehetség-díjakat.

2013-ban a Pedagógus Tehetség-díj Kürtösi Zoltánnét, a Kocsi Pál Mezőgazdasági Szakközépiskola tanárát illeti meg, aki ebben az iskolában lett virágkötész negyven éve, majd szakoktató-tanár rendkívül nagy elhivatottsággal.

A diákjai rendszeresen kimagasló eredményeket érnek el az országos szakmai versenyeken. 

Kürtösiné egyébként a múlt évben az "Év virágkötő tanára" díjat is megkapta.

Diák kategóriában a Tehetség-díjat Szécsi Adél Lilla, a Kodály-iskola 8. osztályos tanulója kapta, aki helyesírási és német nyelvi megmérettetéseken elért kiváló eredményei mellett a korosztályában az ország legtehetségesebb matematikusának tartanak, több országos és nemzetközi versenyen is kimagaslóan szerepelt. 

A laudáció során külön köszönetet mondtak Adél felkészítő tanárának, Csordás Mihálynak.

Az ünnepi műsor megkezdése előtt Mák Kornél köszöntötte az ötven éves Gerhát László zenetanárt, a Kecskeméti Szimfónikus Zenekar karnagyát, akit diákjai vastapsban részesítettek.

Címke: