Még csak 19 éves a fajszi sorozatbetörő

2016 jan 21
Megosztás
helyszínelés Fajszon

A kalocsai nyomozók kilenc órán belül beazonosították, majd őrizetbe vették a gyanúsítottat. Kiderült: ő a környék boltjainak a betörője.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. január 18-án ismeretlen tettes a hajnali órákban betört egy fajszi presszóba és a pénztárgépben lévő készpénzt eltulajdonította.

A kalocsai nyomozók azonnal megkezdték az ismeretlen elkövető felkutatását. A felderítő munka eredményeként a rendőrök látókörébe került egy 19 éves helyi lakos, akit 2016. január 18-án a bejelentést követő kilenc órán belül elfogtak és gyanúsítottként kihallgattak.

A nyomozás során beszerzett információk alapján N. D. további két betörés elkövetésével is megalapozottan gyanúsítható. Az eljárás adatai szerint a férfi 2016. január 9-én a hajnali órákban bejutott egy helyi üzletbe, azonban - mivel megszólalt a bolt riasztója – sietve távozott a helyszínről. Menekülés közben a férfi két zsugor üdítőitalt vitt magával.

Három nappal később a gyanúsított egy másik helyi üzletbe is betört. A fiatal a bolt több helyiségét is átkutatta, végül két kenyeret lopott el.

A feltételezett elkövetőt a Kalocsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai 2016. január 19-én 13 óra 20 perckor őrizetbe vették.