Megnyílt a DiVino Kecskemét

2017 okt 27
Megosztás
DiVino

Mi zajlik itt? — kérdezte néhány járókelő a kecskeméti Kéttemplom közi sétáló utcában szerdán délután, és nemhiába. 

Az egyik üzlet előtti csoportosulásban feltűntek országgyűlési képviselők — Kerényi János, Font Sándor — Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony és néhány alpolgármestere, városatyák, önkormányzati cégvezető, neves alföldi borász, üzletemberek.

Vendéglátóhely nyílt hosszú idő után a sétálóutcában, ez már maga is ünnep lehetne a nagy munkaerőhiányban, aztán meg nem is akármilyen, hanem a legnépszerűbb hazai borbárlánc, a fiatal magyar borászgeneráció kísérleteire, ötleteire alapozó DiVino.

Elsőként Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere köszöntötte a megnyitón egybegyűlteket, üdvözölve a fiatal, lelkes és kreatív csapatot, akik a város hírnevét szeretnék öregbíteni küldetésükkel, hogy kizárólag haza borokat fognak exkluzív környezetben kínálni és árusítani. Majd Kerényi János, soltvadkerti országgyűlési képviselő vette át a szót. Kiemelte: aki a kecskeméti üzletet tulajdonosként vezeti, nem más, mint Frittmann Péter, akinek a családjánál talán senki nem tett többet az alföldi borok népszerűsítéséért, mert ha ők nincsenek, akkor ma nem lenne annyi kiváló borász a Duna-Tisza közén, nem lenne ennyi hazai fogyasztó és nem lenne ez a megnyitó sem.

A Junibor – Fiatal Borászok Egyesületét azzal a céllal alakították, hogy egy olyan közösséget hozzanak létre, amely a jövő borászgenerációjának szakmai fejlődését biztosítja. A legfontosabb számukra, hogy egymást segítsék és ezáltal egyre jobb és a fogyasztók által szerethető borokat készíthessenek, megszólítsák vele a generációjukat és egyben népszerűsítsék a hazai borkultúrát és fogyasztást.

Szóval Pest, Debrecen, Győr után immáron Kecskeméten is DiVino.

DiVino Borbár

Kecskemét, Kéttemplomköz 14.

Nyitva: Kedd-Szombat 16.00-24.00

https://www.facebook.com/divinokecskemet/