Megnyílt a megújult kerekdombi fürdő

2014 jún 14
Megosztás
Kerekdomb termálfürdő

Befejeződött a közigazgatásilag Tiszakécskéhez tartozó Kerekdomb termálfürdőjének felújítása, a több mint 713 millió forint beruházási összegéből az Európai Unió csaknem 500 millió vissza nem térítendő támogatást nyújtott – közölte a pénteki átadáson Szántó István, a Termáldomb Kft. ügyvezetője, a termálfürdő tulajdonosa.

Az Új Széchenyi Terv keretében a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert támogatásnak köszönhetően, a fél évszázada üzemelő termálfürdő teljes körűen megújult és számos szolgáltatással bővítette kínálatát – hangsúlyozta az ügyvezető.
Szántó István kiemelte, hogy az eddig csak a nyári időszakban üzemelő fürdő az átalakítás után egész évben várja a látogatókat.
Nyolc medencét alakítottak ki, élmény-, wellness és szabadtéri fitness elemekkel bővült a termálfürdő, illetve önálló gyermekrészleg is kialakításra került.
A gyógymedencék mellett szaunaház, sókabin és aromakabin várja a vendégeket.
Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős államtitkára hangsúlyozta: a fürdő az „összeomlás” határán volt, a megszűnés fenyegette.
A fejlesztéssel sikerült megőrizni a fürdő működőképességét, valamint minőségében, és a nyújtott szolgáltatások mennyiségében komoly előrelépés történt – fogalmazott köszöntőjében.
Zombor Gábor, az Emberi Erőforrás Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára, a választókerület országgyűlési képviselője a beruházást példaértékűnek nevezte, mert egy magánvállalkozás mentett meg egy nagy hagyománnyal rendelkező termálfürdőt.
A beruházás példát mutathat az itt élő vállalkozóknak, abban a tekintetben, hogy uniós és hazai támogatással és vállalkozói szellemmel ilyen csodákat lehet létrehozni – tette hozzá.
MTI