Megrendelésre lopta és bontotta az autókat

2017 dec 5
Megosztás
bontott autó

A Ceglédi Járási Ügyészség nagyobb értékre bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat három férfival szemben, akik megrendelésre egy autómárka típusait lopták és bontották alkatrészeikre Cegléd környékén.

A bűnügy egyik vádlottja 2017 januárjában szabadult egy külföldön letöltött szabadságvesztés büntetésből. Magyarországra hazatérvén nem volt munkahelye, jövedelme.

Felkereste egy ismerősét, a bűnügy másik vádlottját, aki gépkocsik és gépkocsi alkatrészek értékesítésével foglalkozott Pilisvörösváron.

A két férfi megbeszélte, hogy a jármű értékesítéssel foglalkozó vádlott értesíteni fogja a társát arról, hogy mikor milyen alkatrészre van szüksége. Társa ellopja az igénynek megfelelő autót, azt szétbontja, az alkatrészeket pedig átadja a kereskedő vádlottnak. A két férfi abban is megegyezett, hogy csak egy autómárka meghatározott évjáratú darabjaival üzletelnek. Az ellopott gépkocsik szétszereléséhez műhelyre volt szükség. Ilyen műhelyt Cegléden, az egykori laktanya területén és egy Cegléd környéki tanyán találtak. A tervek szerint az egyik férfi 2017 januárjától 2017 márciusáig Budapestről, Pest, Komárom-Esztergom és Jász-Nagykun-Szolnok megye több településéről lopott el 13 személygépkocsit 850 ezer forinttól 1,8 millió forintig terjedő értékben.

A lopott járműveket a műhelyekbe vitte, ott harmadik társukkal darabjaira bontották. Az autók motorszámát kiköszörülték, az alvázszámot és a rendszámot eltávolították, szétdarabolták. A kereskedő vádlott rendelése szerint az alkatrészeket – motorblokkot, motorháztetőt, lámpákat, klímahűtőt - Pilisvörösvárra szállították. Az éppen nem értékesíthető alkatrészeket elégették. A Ceglédi Járási Ügyészség bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével és más bűncselekménnyel vádolja a három férfit, akik közül a lopásokat elkövető vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.