Megszüntették a rendőrök elleni nyomozást

2013 szep 18
Megosztás

Az ügyészség bizonyítottság hiányában megszüntette azt a nyomozást, amely azért indult, mert a városi rendőrkapitányság vezetői visszamenőleg állítottak ki felhasználói engedélyt egy rendőri biztosításhoz kapcsolódó minősített irat betekintésére.

 

A közelmúltban a városi rendőrkapitányságot szállták meg a Szolnoki Nyomozó Ügyészség munkatársai és a hivatalvezetőnél, valamint  a közrendvédelmi alosztályon foglaltak le iratokat, illetve ezzel párhuzamosan kecskeméti rendőröket hallgattak ki.

Az eljárás egy bennfentes névtelen feljelentésével indult. E szerint a múlt év novemberében Kecskeméten lezajlott KTE-Ferencváros-mérkőzés kapcsán elrendelt rendőri biztosítás minősített - titkos, illetve részben titkos - iratait nem az arra jogosult hivatalos személy kezelte a rendőrkapitányságon, vagyis, nem a megfelelő személyt bízták meg ezzel a felettesei. A feljelentő szerint miután ezt a hiányosságot a felettesek észlelték, a régi megbízásokat kivették az aktákból megsemmisítették és visszamenőleg újraírtakat tettek be.

Balázsné Busku Terézia, a Szolnok Megyei Főügyészség csoportvezető ügyésze lapunknak elmondta a Szolnoki Nyomozó Ügyészség a nyomozást a napokban megszüntette, mivel az eljárás adataiból nem volt megállapítható a bűncselekmény elkövetése és az eljárás tovább folytatásától sem volt várható más eredmény. Hozzátette: Nem lehetett ugyanis bizonyítani, de kizárni sem azt, hogy a szóba jöhető személyek visszamenőlegesen állítottak volna ki felhasználói engedélyt egy kollégájuknak a Kecskemét-Ferencváros labdarúgó mérkőzés biztosítási tervének a betekintésére. Az ügyben gyanúsítotti kihallgatásra mindezért nem is került sor. 

Megtudtuk: a határozat ellen panasznak a büntető eljárási törvény alapján nincs helye. 

 
Címke: