Megtalálták a cserbenhagyó gázolót

2017 jan 16
Megosztás
kamion helyszínelése

A gyanú szerint az 5402-es számú úton ütött el egy 50 éves férfit a román állampolgár és továbbment.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2017. január 14-én 22 óra 54 perckor bejelentés érkezett, miszerint az 5402-es számú út 40-es kilométerénél - Harkakötöny közelében - az út szélén egy férfi fekszik. Az elsődleges adatok alapján egy - megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtó - gépjármű ütötte el a férfit, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A nyomozás során a kiskunhalasi rendőrök beazonosították a teherautót és vezetőjét, akit az egyik Tolna megyei községben találták meg 2017. január 15-én az esti órákban. Az eljárás során kiderült, hogy az 50 éves kiskunmajsai - láthatósági mellényt nem használó - férfi elütését követően a 41 éves román sofőr továbbment.

A román férfival szemben közúti baleset okozása vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya. A gyanúsított az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.