A megye is elfogult a KSE-perben

2015 dec 13
Megosztás
Justitia szobra

Azért kissé abszurd. Bács-Kiskun Megye egyetlen bírósága sem  hajlandó letárgyalni a kecskeméti önkormányzat sportcégnek, a KSE Kft.-nek a büntetőperét. Na, ne má! Ki tart kitől?

 

Az még érthető, hogy a Kecskeméti Járásbíróság elfogultságot jelentett be az önkormányzati KSE Kft. gazdálkodásával kapcsolatos perben, amelyben különösen  nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádol öt férfit és egy nőt a Szegedi Járási Ügyészség.  A kár mintegy 450 millió forint.

Az viszont már nehezen értelmezhető és gazdasági-költségvetési  szempontból sem értékelhető pozitívan, hogy a pert a megyei járásbíróságokon - Kiskunfélegyháza, Kunszentmiklós, Kiskunhalas, Kiskőrös, Kalocsa, Baja -  sem lehet letárgyalni. Hogy miért? Az nem publikus. A járásbírósági elfogultság okán arról szólt a fáma, hogy nem is a vádlottak miatt, inkább tanúk okán tették fel  a kezüket a büntetőbírók, ugyanis Kecskemét előző és jelenlegi polgármestere is a listán szerepel. De mi köze ennek a megyéhez, tehetnénk fel a kérdést, de nincs értelme. Most a Szegedi Ítélőtáblán a sor, hogy kijelölje a megyét és az illetékes járásbíróságot, ahol a per jövőre zajlani fog.

Az általános gyakorlat Kecskemétről Gyulára kerülnek a büntetőperek, de benne van a pakliban Szeged is. Ez annyival volna előnyösebb költségvetésileg, hogy a vádat a Szegedi Járási Ügyészség képviseli és a vádlottak között is van egy szegedi illetékességű személy.