“Merj élni, meghalni bárki tud”

2018 ápr 19
Megosztás
Frida Kahlo előadás

A fenti idézet Frida Kahlotól származik, akinek éltéről a Duda Éva Társulat és a Budapesti Operettszínház készített közös produkciót, amelyben a próza, a zene, a tánc és a videóanimáció egyedi hatásával idézik meg világ legnépszerűbb női festőművészének az életét. 

Az összművészeti produkcióban a színház, az élőzene, a kortárs tánc és a videóművészet hatásos elegyével idézzük meg Frida Kahlo különös sorsát és világát. Szertelenség és kicsapongás, lesújtó tragédiák, egy életre szóló szerelem és persze a meghökkentő festmények magával ragadó története ez. A kora XX. századi Mexikóváros, Detroit, New York és Párizs forgatagában járunk, ahol a technika, a művészet és a világnézet is forradalmi. 

FRIDA május 8. 19:00 Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ

Frida Kahlo Mexikó legismertebb, és egyúttal a világ egyik legnépszerűbb női festőművésze. Művei túlélték, meghaladták korát, egyéni látásmódja a mai napig inspirálóan hat más művészeti ágak képviselőire is. Egykori otthona ma már múzeum, kedvelt turistalátványosság, karakteres önarcképeinek és festményeinek jellegzetes világa nem csupán a művészetek, de a divat, a design és a film területén is visszaköszön. Ez a sokoldalúság uralkodik a művészeti ágak és műfajok határvonalain átívelő, azokat harmonikus egységgé olvasztó produkcióban, amelynek célja bemutatni a művészt, a rendíthetetlen embert, a nőt, aki tragikus élete ellenére beteljesítette sorsát, és megküzdött élete minden pillanatáért.

A címszerepet Gubik Petra alakítja, az előadás további szereplői Szabó P. Szilveszter, Kálid Artúr, Molnár Áron és Papadimitriu Athina.

www.hirosagora.hu

TÁMOGATÓK: EMMI, NKA, Movein Stúdió, Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata, Műhely Alapítvány

Fotó: Dömölky Dániel