Mi van a borítékban képviselőinknél?

2014 feb 9
Megosztás
zombor gábor a parlamentben

Leadták honatyáink a vagyonbevallásaikat. Helybéli nagyjainknál nincs jelentős változás az előző évihez képest. Vajon a használatra felajánlott Mercedest fel kellett volna-e tüntetni? 

 

Kerényi János kormánymegbízott egy ház felét tulajdonolja 12 éve Soltvadkerten, valamint Pirtón is van egy fél háza még régebb óta. Ugyanitt 12 hektár szántó tulajdonosa, és van 30 hektár erdeje is a településen. Egy öreg Nissan kisbusz is gazdagítja a vagyonát. Megtakarítása, hitele nincsen, kormánymegbízotti munkájáért 997 ezer forintot kap havonta. Őstermelői igazolványa is van, a tevékenységből évente 500 ezer forint jövedelme származik.

 

Varga László, nyugdíjas, református lelkész  tulajdonában immáron több mint harminc éve egy lakás fele van, de a Szarvas utcai nyugdíjas házban is tulajdonol egy  lakást, valamint a Budai utcai nyugdíjas otthonban - harmadrészben - egy lakást. Tiszakécsként egy üdülőben tulajdonos felerészben. 2006-ban vett egy csaknem kétezer méteres zártkerti ingatlant. Két éve vásárolt magának egy Peugeot 3008-as típusú személygépkocsit. Van egy kis részvénye, megtakarításai egy év alatt 2 és félmillió forintról 4 és félmillió forintra növekedtek, igaz, a 14 ezer eurós megtakarításából mára csak 5 ezer euró maradt. 

A képviselői juttatásán kívül havonta 70 ezer forintot kap a kecskeméti Népfront Lakásszövetkezettől. Mivel Varga mindezek mellett főigazgatója a Dunamelléki Református Egyházkerület Székháza és Konferenciaközpontnak, onnan havonta 200 ezer forint a jövedelme. 

Ez utóbbi juttatások veszélybe kerülhetnek 2014-et követően, Kövér László ugyanis szeretné bevezetni a teljes állású képviselőséget, amely kizárná a mellékjövedelmeket. Ez az ügyvédeknek okozná a legtöbb bosszúságot és jelentős jövedelemkiesést.

 

Zombor Gábor, a petőfivárosi, 200 négyzetméteres családi házuk egyik felének a tulajdonosa, valamint negyedrészben egy másik kecskeméti háznak, amelyek már korábban is megvoltak. Évekkel ez előtt örökölte egy kiskunfélegyházi lakás egynegyed részét és van egy Subaru Legacy kombija, amit két hónapja, múlt év decemberében vásárolt. Van életbiztosítása és több mint 3 milió forint banki tartozása, amely csaknem 1 millió forinttal nőtt az előző évihez képest. 

A Zombor család egyébként 2012-ben visszafizette a forintalapú lakáshitelét, amely 14 millió 304 ezer 295 forint volt.

Polgármester juttatása havi 560 ezer 425 ezer forint.

Ajándékai, valamint, ingyenes juttatásai - a bevallása szerint - nincsenek. 

Az utóbbi egy kicsit elgondolkoztató, hiszen már az országos sajtó is írt a városházán található Mercedes gépjárművek kilétéről.

Kiderült, ezek között volt egy ideiglenes rendszámú, az E-06113-as,  B típusú Mercedes is, amelyet kizárólag a polgármester úr használt. Az autót ingyenes használatba, felajánlás keretében kapta a Hovány Mercedes-től. A sajtó akkor kereste meg ez ügyben a hivatalt, miután kiderült, a  hivatal több alkalommal is kifizette ebbe az autóba az üzemanyagtankolást.  Az önkormányzat tájékoztatása szerint a polgármester úr később ezt a pénzt befizette a hivatal részére. Király József képviselő nemrégen kérte a jegyző asszonytól ennek a bizonylatnak a bemutatását, mire azt a választ kapta, hogy ez nem közérdekből nyilvános adat.

A kérdés persze továbbra is az, hogy Zombor képviselői vagyonbevallásában fel kellett volna-e tüntetni valamelyik évben ezt a felajánlásból használt gépjárművet, hiszen azt nem csak a  polgármesteri, hanem a képviselői munkájával kapcsolatban is használta.

 

Szemereyné Pataki Klaudia 1/16 részben öröklés útján tulajdonosa egy 100 négyzetméteres kecskeméti háznak, valamint öt éve, vásárlást követően, a tulajdonában van egy 713 négyzetméter területen fekvő 90 négyzetméteres kecskeméti ház egyik fele, de van tulajdonrésze egy szentkirályi háromhektáros szántóban is jó ideje. 

Autója, megtakarításai nincsenek, csak hitele, amely 21 millió 709 ezer 937 forint.

Alpolgármesteri juttatása, havi 550 ezer 760 forint. Érdekes: Szemereyné csak múlt év áprilisa óta országgyűlési képviselő - Matolcsy György helyére került be a megyei listáról -  amikor is kezdetben a havi juttatása 440 ezer 610 forint volt, ami mára csaknem megduplázódott, mert az idén januárban beadott bevallása szerint az országgyűlés hivatalától 859 ezer 190 ezer forint havi apanázst kap, mindezeken felül tanácstag a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Tanácsban, amelyért, eseti alkalommal, 147 ezer forint illeti meg.

 

 

Horváth Zsoltnak, bár Pesten él, még mindig megvan a kecskeméti háza, amelynek a felét tulajdonolja, illetve örökölt egy 1500 négyzetméres zártkerti területet. Van egy öt éves, 1.4-es Skoda Octaviája és a van egy 8 millió forintos közös hitele a feleségével. 

2013. november 14-ig miniszteri biztosként dolgozott, az Emberi Erőforrások Minisztériumában, egészségügyi területen, a havi jövedelme 747 ezer 900 forint volt, e mellett a Medicont Bt. beltagja és ügyvezetője.

Címke: