Migrén ellen is jó a Botox

2013 nov 4
Megosztás

Botox kezelések indultak a kecskeméti megyei kórházban. A társadalombiztosítás a szépészeti beavatkozásokat nem, de a gyógyászati kezeléseket támogatja. Saját zsebből migrén ellen is kérhető.

 

Sok rászoruló számára még mindig nem ismert, hogy 2013. júniusában megkapta az első beteg Kecskeméten a társadalombiztosító által finanszírozott botox injekcióját. A helyben újnak számító eljárás három tünet enyhítését vagy megszünését teszi lehetővé. Ezek a szem tikkelés, a szemlecsukódás és a nyakferdeség.

A kezeléseket az Ideggyógyászat osztályvezető főorvosa végezi. Dr. Bihari Katalin 2013. február óta dolgozik Kecskeméten, előtte Budapesten gyógyított. Az ideggyógyászati célokat szolgáló botox kezelések technikáját harminc éve Londonban sajátította el, azóta több ezer beteg tüneteit enyhítette vagy szüntette meg a méreg segítségével.

- Magyarországon 1992 óta használunk botoxot. Kecskeméten elődöm, Dr. Kondákor István kérte meg az engedélyt a szakmai kollégiumtól. A malmok lassan őrölnek, az ÁNTSZ engedély egy májusban érkezett meg. Megkaptuk az első ampullákat is, így elkezdhettük a kezeléseket - mondta Bihari Katalin, aki első betegére emlékezve elmondta, egy idős néni egész életét ellehetetlenítették szemeinek váratlan lecsukódásai. Kertészkedni, főzni, kerékpározni sem tudott. A három havonta adagolt botox megváltoztatta az életét és utolsó éveiben újra teljes életet tudott élni. 

Az akarattól független kényszermozgás megnehezítette egy rendőr életét is, aki szemrángásain nem tudott uralkodni. A gyanúsítottak nem tudták mire vélni ugyanis, hogy a kihallgatások során miért kacsintgat rájuk folyamatosan az eljáró tiszt. A kezelések tisztázták a félreérthető tünetet.

A botox kezelések az SZTK épületében vannak heti egy délelőtt, Bihari doktornő mellett Dr. Lévai Nelli neurológus szakrendelésében. Előzetes időpontfoglalás szükséges.

Címke: