Mit mond a hivatal a Mercedesekről

2014 ápr 7
Megosztás
Mercedesek a kecskeméti önkormányzatnál

Képtelenség, rágalom, szemenszedett hazugság, kábé ilyen szinten reagálnak az érintettek a városházi Mercedesekkel kapcsolatos polémiákra. De mit mond a hivatal? Érdemes megolvasni.

 

Unalmasnak tűnik, mégsem az a városházi Mercedesek ügye. Mert a nagy kommunikációs özönben elvesznek a részletek. Az első kérdés az, hogy törvényen kívüli-e egy politikus, ha éppen kormánypárti, vagy mennyivel többet szabad neki mint másnak?

Ha ebből az alapállásból indulunk ki, akkor tényleg piszlicsáré dolog feszegetni azt, hogy miért használ hivatali autót az a polgármester, aki a ciklus elején bejelentette, nem tart igényt a hivatali autóra. 

Igaz, ezt nem is a polgármester, hanem Metzinger Éva, volt jegyző nyilatkozta. Erre jött az a bejelentés, hogy Zombor Gábor szolgálati autójával egy Mercedes B típusú személyautóval  balesetet szenvedett. Puff neki.

Ja, van neki, nyilatkozta a hivatal és azt is hozzátették, hogy nem egy autó van, hanem több. Volt egy E- rendszámú, amit a közérdekű felajánlást megelőzően kipróbálásra kapott meg a polgármester, majd azt használta később, mint hivatali autó, a többit pedig kedvezményesen lízingeli a város a Hovány csoporttól (arról, hogy hány kereskedőtől kértek be árajánlatot, nem szól a fáma). Ez utóbbiak használatára többen is jogosultak az önkormányzatnál.

Ebből az alapszituációból született az a másik kérdés, hogy ha már kiderült, hogy van, és használ szolgálati autót a polgármester, akkor miért tankol bele hivatali kártyával, vagyis közpénzből.

A válasz erre az volt, hogy igaz, igaz, de a polgármester úr visszatérítette azt. Amikor pedig erről egy ellenzéki képviselő meg akart győződni, azt a választ kapta, hogy ez nem közérdekű adat, hanem személyes, ehhez semmi köze a hivatalnak.

Erre jött a kampányban a következő felvetés: ha már személyesen használ felajánlásra a polgármester egy Mercedest, és saját pénzből tankol bele, akkor miért nincsen a képviselői vagyonbevallásában feltüntve, a felajánlások között.

Erre jött a polgármesteri válasz, miszerint ez képtelenség, hiszen az egy hivatal által üzemeltetett autó.

Hab volt a tortán Hovány Márton kirohanása, pedig többet ért volna, ha először ő is a hivatalhoz fordul tájékoztatásért.

 
Címke: