Mit üzent Orbán Viktor Kecskemétnek?

2014 már 30
Megosztás
Orbán Viktor a kecskeméti Knorr Bremse gyáravatóján

Azt, hogy tudok mindent az itteni viszonyokról és ambíciókról. Tisztában vagyok az összes önjelölt képességével és azzal is, mennyi vaj van a füle mögött. Nincs esélye egyiknek sem.

 

Több mint tíz éve nem volt olyan kampány, hogy Orbán Viktor ne látogatott volna  el a városba, ne lett volna a városházán, nem beszélgetett volna a helyi pártszervezet vezetőivel, illetve, ne tartott volna nagygyűlést, vagy fórumot.

A héten, amikor felavatta a Knorr-Bremse új üzemét, csak lekanyarodott az autópályáról a célpontig, semmi központ, főtér, emberek, mint más városokban.

Ennyire sietett? 

Fogjuk rá, de nehéz lesz, hiszen akkor miért nem üdvözölte beszédében Zombor Gábort, a város polgármesterét, akinek a közreműködésére azért szükség volt ahhoz az elmúlt nyolc évben, hogy ennek a német cégnek a befektetése és fejlesztése itt valósuljon meg. 

Egyáltalán miért nem Zombor mondott köszöntőt, mért Salacz László? Ki ő ezen a területen, esetleg a jogi és ügyrendi bizottság tárgyalta a Knorr fejlesztését, egy fenét, semmi köze az egészhez.

Aztán miért nem vetett egy éltető pillantást a járműipari biztosunkra, Szemereyné Pataki Klaudiára, ha már nem volt ideje üdvözölni. Tudta, hogy a gyár nélküle is felépült volna? Persze, hogy tudta, és azt is, hogy kemény polgármesteri ambíciói vannak. A legvalószínűbb, ezért nem vette számításba, és ennek okán küldték ki Klaudia névjegykártyáját arról a szűkkörű megbeszélésről, ahol végül a mi részünkről Zomboron, Salaczon, Kerényin, Orbánon kívül csak a német cégvezetés volt jelen.

Nesze neked járműipar. Süllyed a hajó. Ha a Zombor utáni polgármesterjelölt itt lett volna, akkor - akárcsak korábban  megszokott volt -  az országgyűlési képviselőkkel, jelöltekkel együtt benn lett volna  a körben. De egyik alpolgármestert sem szólították be, mert egyikük sem játszik az őszi megmérettetésen. (Talán nemhiába maradt távol este Klaudia a városi kampányeligazításról. Sértett volt és kiábrándult).

Ez volt ennek a rövid és határozott orbáni üzenetnek a lényege.

Mi erre a hideg és formális viszonyra a magyarázat?

Az, hogy a pártvezetés nem hülye, lehet itt helyben elmutyizni a sajtóval, hogy minden szép és minden jó, csak a rosszindulatú komcsik mondvacsinált ügyeket fújtak fel a semmiből. Ott fönn pontosan tudják, hogy rendesen szétkenték a szart a KSE Kft. ügyében és azokkal az ellentmondásos tanulmányszámlákkal, amely egy területéhez valamelyest is értő alpolgármester esetében elő sem fordulhatott volna, nemhogy idáig fajul, és ráadásul nem is alaptalan egyik sem.

Úgyhogy,  a nagy, városi legendának vége, tisztel uraim! Az ambíciókra egy perc alatt választ adott a főnök. Lehet találgatni és keresgetni - érdemes rápillantani a szombati Kecskeméti Kultúra Mecénása befutóira: Horváth Attila (Termostar), Kurdi Viktor Bácsvíz), Nagy Zoltán (Phoenix-Mecano) -, annyi biztos, a mostani garnitúrát el kell feledni és aki belép a városházára nyolc év után, újra megnyithatja a fehér könyvet.

 

P. S. Nekem is lenne egy kis üzenetem a Miniszterelnök úrhoz, Nem kellene úgy felkenni a magyar munkásokat, mint azt  a beszédében tetszett volt hangsúlyozni, miszerint “bebizonyították, hogy képesek a világ bármely országával vetélkedve, egyenletes minőségű, stb.” Mert a mi vízszerelőnk, aki szériában nyomja nap mint nap, egy hete szó nélkül lelépett külföldre és mi itt állunk egy szétbontott fürdőszobával, miközben az üveges meg úgy tette be a táblát a duplaüveges erkélyajtónkba, hogy belül hagyta a gittes ujjlenyomatait, úgyhogy ameddig ki nem törik újra, addig nézhetjük. És mindez csak egy hét termése.

 

üdvözlettel:

R.A.

 

Címke: