Molotov koktélt dobott egy bajai házra

2014 május 29
Megosztás
helyszínelés egy bajai háznál

A számszeríjjal és a kutyával csak fenyegetett, a Molotov-koktélt viszont használta is az bajai férfi, aki úgy véli az általa zaklatott család tagjai lopták meg. Letartóztatták

 

A Bajai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya önbíráskodás bűntett kísérlet, zaklatás vétség, rongálás bűntett és vétség kísérletek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást H. László 60 éves bajai lakos ellen.

A férfi a gyanú szerint egy a sérelmére korábban elkövetett lopás miatt az általa elkövetőnek vélt személyeket és azok családtagjait 2014. május 18-án, 19-én, 20-án, majd 27-én kutyával, felajzott számszeríjjal, továbbá lakóhelyük felgyújtásával életveszélyesen megfenyegette. 

Kétszer Molotov-koktélt is dobott egy-egy gépkocsi alá.  Az egyik alkalommal műanyag flakont használt, mely kipattant a jármű alól és így egy lakóház oldalát szennyezte be korommal. A másik esetben a gépkocsi alatt tűz gyulladt ki, melyre egy járókelő figyelt fel és értesítette az autó tulajdonosát, aki elhajtott, így kár nem keletkezett.

H. Lászlót a Bajai Rendőrkapitányság nyomozói 2014. május 28-án elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

A lopási ügyben is zajlik vizsgálat, de nem utalnak nyomok a férfi által zaklatott családra.