Nagyon fontos meccset nyert a KTE-Duna Aszfalt Kaposváron

2017 dec 17
Megosztás
kte kosármeccs

Ahogy a KTE- DUNA Aszfalt úgy a Kaposvár is iszonyatosan nehéz sorozatban van. A hazaiak immáron hét meccs óta nyeretlenek, a Kecskemét pedig lélektanilag nagyon fontos győzelmet aratott a hosszabbításban a Falco elleni hazai mérkőzés előtt.

Kimondottan jól kezdték a találkozót, az első negyedben egyértelműen uralták a játékot. Thompson után Dramicanin talált be, az első hazai pontokat a magyar útlevéllel is rendelkező Spica szerezte meg (2-4). Djerasimovic volt eredményes kintről, majd Ivosev is megszerezte első kosarát (4-7). Jó ritmusban támadtunk, a védekezésünk is működött, alig volt olyan támadásunk, aminek végén ne született volna kosár. Karahodzic is szépen mozgott, az ő duplái után kétszámjegyűre nőtt a különbség, majd Wittmann is eredményes volt (8-20). A negyed végére faragott hátrányából Fekete Ádám csapata, Hendlein büntetői zárták az első etapot, 22-13-ra vezettünk tízpercnyi játék után.

Jól kezdett a Kaposvár a második játékrészben, nekünk pedig nem igazán ment a játék a találkozó ezen periódusában. Dunn után Baki talált be, majd Spica és Hendlein is eredményes volt, részünkről közben csak egy Derasimovic-kettes jött (21-24), közben Forray Gábor időt kért. Úgy tűnt, használtak a vezetőedzőnk szavai, Pongó ziccerét követően Thompson is kosarat szerzett (21-28), de a nagyszünetre sikerült feljönnie a Kaposvárnak. Mindkét együttest a pontatlanság jellemezte, eladott labdákból és tiszta dobások elrontásából is akadt bőven. Ivosev zsákolásával háromra jött fel a KKK, majd Wittmann mehetett büntetőzni, de csak egyet értékesített, Evans triplájával pedig egy pontra zárkóztak a hazaiak. Volt még egy támadásunk, de nem sikerült betalálnunk, 31-30-ra vezettünk a nagyszünetben.

Abszolút kiegyenlített játékot hozott a harmadik negyed. Thompson szerzett gyors egymásutánban öt pontot (30-36), Hendlein és Spica kosaraival azonban zárkóztak a kaposváriak (34-36). Előbb Dunn, majd Evans köszönt be kintről, először vezetett Fekete Ádám együttese (40-38). Thompson újabb duplája után visszavettük az előnyt, de Baki higgadt volt a triplavonalon túlról (45-44). Hol mi, hol pedig a Kaposvár vezetett, érezhető volt, hogy szoros végjáték dönthet majd a találkozón. Djerasimovic ziccere zárta a harmadik játékrészt, 53-52-es vezetéssel várhattuk az utolsó etapot.

Igen kosárszegény volt a negyedik negyed, mindössze tizenhét pont született. Dramicanin kosarával növeltük előnyünket, Spica 2+1-es akciója után azonban újfent döntetlent mutatott a tábla (55-55). Wittmann dobott be egy büntetőt, majd Karahodzic és Horváth talált be, ezen a mérkőzésen az öt pontos előny nagynak számított (55-60). Evans közelijével zárkóztak a hazaiak, Spica kosara után viszont már csak eggyel vezettünk (59-60). Wittmann eladott labdája után Evans rontott el egy teljesen tiszta ziccert, nem sok volt már hátra, így faultolnia kellett a Kaposvárnak. Ivosev ütött oda Djerasimovicnak, ezzel ki is pontozódott. Derasimovic csak a másodikat dobta be, Spica egalizált a túloldalon (61-61). Hét másodpercünk maradt, támadhattunk a győzelemért, kosár azonban nem született, így jöhetett a hosszabbítás.

Egyértelműen az idegek csatája volt a ráadás, itt már egészen apró dolgok döntöttek. Dunn kosarával még a Kaposvár vezetett, Karahodzic duplájával egyenlítettünk. Hendlein dobhatott kettőt, egyet azonban elhibázott a rutinos erőcsatár, Pongó pedig kosárral fejezte be betörését (64-65). Nem tudott már betalálni a KKK, végül Wittmann állította be a 66-64-es végeredményt. Bár még volt egy támadásuk a hazaiaknak, Baki azonban elhibázta az újabb hosszabbítást érő dobást.

 Forray Gábor: Nagyon jó propagandája volt a kosárlabdának, hiszen a szurkolók számára izgalmas és érdekfeszítő volt a találkozó. Nem volt magas a színvonal, de mindkét csapat sokat tett azért, hogy nyerjen. Mi voltunk a szerencsésebbek, de keményen megdolgoztunk azért, hogy ez így alakuljon. Amit elterveztünk, azt védekezésben maradéktalanul meg tudtuk valósítani. Hatvannégy ponton tartottuk a Kaposvárt, belső poszton magasak és erősek, ez a fő erősségük. Ebben a tekintetben megfékeztük őket, nem tudtak annyi támadólepattanót és könnyű gólt szerezni, mint máskor. Utólag visszagondolva, felesleges volt izgulnom, bebizonyosodott az örökérvényű mondás. A feleségem felhívta Sörös Jenő ügyvezető urat, hogy hosszabbításban fogunk nyerni két ponttal. Gratulálok a Kaposvárnak, tiszta szívemből kívánom, hogy megtörjön a jég, én is voltam hasonló helyzetben. Látom, hogy keményen dolgoztak. Ma mi voltunk a szerencsések, de biztos vagyok benne, hogy megtörik nekik ez a rossz sorozat. Ilyen a sport, boldog vagyok, és köszönöm a fiúknak, hogy így küzdöttek.

Pongó Máté: Keményen Készültünk a Kaposvár ellen, ez mindkét csapatnak élet-halál mérkőzés volt. Szoros a bajnokság, szükség van ilyen bravúrokra is. Annak ellenére, hogy nem jönnek a KKK-nak az eredmények, még jó csapat. Az nyert, akinek szerencséje volt, egyik oldalon sem mentek a dobások. Fontos győzelem volt, keményen megdolgoztunk érte.

Kaposvári KK – KTE-Duna Aszfalt 64–66, h.u. (13–22, 17–9, 22–22, 9–8, 3–5)

Kaposvár: Dunn 13/3, Tóth P. -, Ivosev 10, Hendlein 8, Spica 20. Csere: Baki 5/3, Evans 8/6.

KTE: Pongó 10, Thompson 15/3, Djerasimovic 13/3, Dramicanin 4, Karahodzic 13. Csere: Wittmann 7, Molnár M. 2, Horváth K. 2, Fülöp -.