Nálunk öngyilkosság, Ausztirában gyilkosság

2016 dec 2
Megosztás
Vlad s. skater

Vajon hány halott ügyében zárhatják le öngyilkosságként egy ügyet a hazai hatóságok, hány lehet közülük valójában jól kitervelt gyilkosság?

Idén augusztusban Siófokon a vasúti sínek között találták meg egy ukrán származású bécsi fiatalember, Vlad S. holttestét, miután elgázolta egy vonat. A 19 éves skateboardos Youtube-sztár halálának vizsgálatát a magyar hatóságok azzal zárták le, hogy Vlad S. öngyilkos lett.

A férfi családja és a barátai azonban ezt nem hajlandók elfogadni. A thelocal.at szerint Vlad egy balatoni zenei fesztiválra látogatott, és anyja, ismerősei kizártnak tartják, hogy öngyilkosságot követett volna el. A karrierje felfelé ívelt, kezdett befutni és egyre több pénzt keresni a videóival, és semmi okról vagy előzményről nem lehet tudni, ami az öngyilkosságot valószínűsítené.

A magyar hatóságok azonban az anyja kérése ellenére sem akarták újranyitni az ügyet. Ekkor a család magándetektívet fogadott, aki kijárta, hogy a holttestet Bécsben újra felboncolják. Kiderült, hogy a férfi nyugtatót kaphatott, és meg is verték. Ezek alapján az tűnik valószínűnek, hogy még élt, amikor a támadója a sínekre húzta a testét. A bécsi ügyészség ezért most már azt vizsgálja, hogy gyilkosság történt-e.