NB-III esetén is lesz új Széktói Stadion

2015 május 28
Megosztás
látványterv a széktó stadion korszerűsítéséről

A városvezetés még megpróbál megoldást keresni arra, hogy a KTE megmaradhasson NB-I-es csapatként. Ám ha végül ez mégsem sikerül, a stadionkorszerűsítés akkor sem marad el.

 

 

Falusi Norbert LMP KTE sállal a nyakában érkezett a csütörtöki Kecskeméti közgyűlésre, a fiatal politikus tett egy emlékkört a fiatalkorába, megemlítette egykori sportoló példaképeit, akik nem a Barcelona, és a Bayern München játékosai, hanem a KTE csapatának tagjai voltak. Ennek okán elsiratta a város NB-I-es futballcsapatát, amely - mint ismert - a tartozásai miatt nem kapta meg az indulási jogot a jövő évi bajnoki idényre, így visszaminősítették az NB-III-ba. Falusi Norbert véleménye szerint a sporttámogatás átláthatatlansága miatt szembesülünk évről évre visszaélésekkel, problémákkal, lásd KSE Kft. ügye.- tette hozzá.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester megemlítette, hogy épp a közgyűlést követően lesz egy találkozó a KTE vezetőségével a kialakult helyzetről és a megoldási lehetőségekről. Elmondta: a klubnak az évek alatt nem sikerült ledolgozni a felhalmozott tartozásait. Hozzátette: ne felejtsük el, a város jó néhány éve be szeretett volna szállni tulajdonosként  a sportklubba, de ettől a tulajdonosi kör elzárkózott.

Szőkéné Kopping Rita (DK) arra kérdezett rá, hogy a stadion korszerűsítésének végrehajtására kihatással van-e a csapat visszaminősítése. 

Szemereyné elmondása szerint nincsen kihatással erre az MLSZ döntése, mert a tervek készen vannak és a fedezetet is megkapták a korszerűsítésre. Hozzátette: van jövője a kecskeméti labdarúgásnak, erős az utánpótlásunk, amelyből kinevelhető egy új NB-I-es színvonalú csapat.