Nehéz sorsú családoknak gyűjtöttek a Mercedes-Benz gyár dolgozói

2017 dec 20
Megosztás
ajándékosztás a Mercedes gyárban

Harmadik alkalommal szervezett karácsonyi adománygyűjtést a kecskeméti Mercedes-Benz gyár. 

Az idei „Ajándékozz mosolyt!” jótékonysági akció keretében a vállalat munkatársai november eleje óta gyűjtötték az ajándékokat nehéz sorsú családok számára.

- Nagy örömmel mondhatom, hogy az idei évben is rengeteg ajándék gyűlt össze - hangsúlyozta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója az ajándékok ünnepélyes átadásán. 

A vállalat munkatársai által felajánlott játékokat, könyveket, tartós élelmiszereket a Kecskeméti Család-és Gyermekjóléti Központ és a kiskunfélegyházi KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény juttatja el ezen a héten hátrányos helyzetű családok gyermekeinek. 

Az idei év különlegessége, hogy a gyár kapuja előtt 11 méter magas, 5,6 méter átmérőjű tűzifából összeállított - fenyőfát jelképező - karácsonyi installációt építettek fel.

A december 20-ig látható alkotás alapanyagát a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. rászoruló családoknak ajánlotta fel. 

A 200 mázsa tűzifa-adományt a Kecskeméti Család-és Gyermekjóléti Központ a Városi Szociális Közalapítvány közreműködésével, valamint a Kunszállási Gyermekekért Alapítvány juttatja el olyan családok számára, akiknek nagy gondot okoz a téli tüzelő beszerzése.