Nem csitul a vihar a halasi csipke körül

2014 május 26
Megosztás
készül a halasi csipke

Nem egy 70 évet betöltött pártemberre kell bízni a halasi csipkét.” Mindezt Halász Balázs mondta a Halasinfónak. A jelenleg függetlenként politizáló, de a jobboldalhoz kötődő képviselő szerint Pajor Kálmánnak idős korára inkább azon kellene dolgoznia, hogy a Nagy Szeder-hagyaték városi kézbe kerüljön.

Meglepőnek nevezte a Fidesz frakció csipke ügyben napokban tett javaslatát Halász Balázs. A független önkormányzati képviselő szerint a város jelképének sorsát meghatározó ügyben olyan előterjesztés készült, amely előtte nem volt egyeztetve az önkormányzat többi tagjával.

A jobboldali politikus szerint a történet hátterében pozícióharc áll. - Szerintem Pajor Kálmán már tudja, hogy körzetében még egyszer nem fogják megválasztani, hiszen legutóbb is megverte őt Dózsa Tamás. Kell neki egy nyugdíjas pozíció, erről van szó. Én azt javaslom neki, hogy idős korában inkább azon dolgozzon, hogy a rá bízott Nagy Szeder-hagyaték hogyan kerülhetne megérdemelt helyére a városi múzeumba - mondja Halász Balázs.

A képviselő elmondta, a halasi csipke ügye a város közös ügye, az nem sárga, és nem piros. Kiskunhalas világhírű jelképét érintő ügyekben pedig, nem szabad egy szűk körnek döntenie.

A csipke-ügy előzményei:

Várnai lemondott a csipke körüli politika miatt

http://halasinfo.hu/fidesz-altali-megszallas-varnai-lemondott/?relatedpo...

Ki bántja a halasi csipkét?

http://halasinfo.hu/pajor-kalman-ki-bantja-a-halasi-csipket/?relatedpost...