Nem tudták megtéveszteni a kábítószerkereső kutyát

2016 dec 12
Megosztás
kábítószer keresés kutyával

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy német rendszámú gépjármű ellenőrzésekor, megközelítőleg 20 kg marihuánagyanús anyagot találtak a Röszkei Határkirendeltségen. Az ügyben kábítószer birtoklása miatt büntetőeljárás indult. 

A pénzügyőrök egy német férfi személygépjárművét ellenőrizték Röszkén. A rendőrség munkatársainak előzetes jelzése alapján, a pénzügyőrök a járművet félreállították tételes vizsgálatra. A gépkocsi ellenőrzésében részt vett Harley is, a NAV újonnan kiképzett, kábítószer és cigaretta felderítésére is alkalmas keresőkutyája. 

Harley a sárvédőnél jelzést adott, ezért a tüzetes vizsgálatot ott kezdték. A kutya szimata nem csalt, ugyanis az első két sárvédő ívében, valamint a hátsó ülés alatt és annak támlájában összesen 37 darab, őrölt kávéval beszórt csomagot találtak. A csomagokban megközelítőleg 20 kg növényi törmelék volt, ami az előzetes tesztelés alapján marihuána. 

A pénzügyőrök a 40 millió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot, valamint a német férfit feljelentéssel átadták a rendőrség munkatársainak.  

A fotó: illusztráció