Nincs felelőse a leszakadt tornatermi kötélnek

2017 jún 27
Megosztás

Több mint egy év telt el. A rendőrség még mindig nem találja a felelősét a kecskeméti piarista gimnáziumban leszakadt tormatermi mászókötélnek, amelyben egy kislányt kórházba kellett szállítani. A fájdalmai ellenére néhány nap múlva hazaengedték. Így lett nyolc napon belül gyógyuló a sérülése. Az ügyészség utasítására a Kecskeméti Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt folytat azóta nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendőrség tájékoztatása szerint az ügyben gyanúsított kihallgatására eddig még nem került sor.

Mint arról egy éve az alábbi cikkünkben beszámoltunk: Pataki Mária Nikolett a Piarista Gimnázium tanulója érettségi közben lezuhant a tornatermi mászókötélről, mert az valamilyen okból kifolyólag a rögzítésnél leszakadt. 

Szerencsére Nikolett sportszerűen dzsúdózik, ezért megtanult esni, így a zuhanást is megúszta látható komolyabb sérülés nélkül, igaz elveszítette az eszméletét, mindene fájt és mire feleszmélt már tették is a szirénázó mentőbe.

Az első orvos, aki a röntgen képet nézegette, azt mondta neki: megrepedt az első csigolyája, majd a sebészetre került. Hosszú ideig fájdalomcsillapítókon élt. A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség vezetője hivatalból nyomozást rendelt el, hogy hasonló eset többé ne fordulhasson elő a városban.