Nyertes TOP-os pályázatok a megyei karácsonyfa alatt

2017 dec 21
Megosztás
Bács-megye karácsonyfája

 

 

 

 

 

Támogatási döntés született 2017.december 20-án a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül beadott pályázatokat illetően. A Bács-Kiskun megyét érintő TOP-os pályázatok közül 193 nyertes született. Az összesen elnyert támogatási összeg több mint 23 milliárd forint.

A megfelelő és hatékony település- és a gazdaságfejlesztés az önkormányzatok egyik fő feladatát képzik, melyek megvalósításához a TOP biztosít lehetőséget. A TOP elsősorban az önkormányzatok fejlesztéseihez nyújt forrásokat, az önkormányzatok gazdaságfejlesztési és azzal összefüggő város- és településfejlesztési akcióit támogatja. 

A Bács –Kiskun megyét érintő támogatáson belül lehetőség nyílik az ipari parkok, iparterületek fejlesztésére többek között Baján és Kiskunhalason, valamint számos pályázatban lehetőség nyílik az inkubátorházak, a helyi gazdaság, a turizmus fejlesztésére, valamint a foglalkoztatás és az életminőség javításának elősegítésére, közszolgáltatások fejlesztésére, barnamezős területek rehabilitációjára és
zöld városok kialakítására. Továbbá megvalósulnak környezetvédelmi és infrastrukturális, fejlesztések többek között Kalocsán és Kiskőrösön, közlekedést érintő újítások Kiskunhalason és Kunfehértón, továbbá számos projekt keretén belül önkormányzati épületek korszerűsítése tervezett, illetve az egészségügyi alapellátás és a szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése valósul meg.