Nyílt levél Kecskemét futball-társadalmának

2015 jún 7
Megosztás
KTE kezdetek

Bocsássatok meg szurkolók, hogy tönkretettelek titeket, mert a KTE elsősroban ti vagytok! Végig kell néznünk a Klubunk haláltusáját, mégsem tudtam távol maradni az utolsó fordulóktól.

 

Ott volt a helyem, helyünk. Tehetetlen szolidaritás az Ikonnal.

Ez az ikon számunkra a KTE! Nem a Kft., nem a vezetőség, és ne bántódjon meg senki sem, de nem is a játékosok. A KTE Klub az örök! Mindenki más fontos alkotó része, de a legnagyobb része a SZURKOLÓ, aki tovább adományozza és élteti a Klub dicsőségét. És mégis a szurkoló, aki a klub többi részének a leginkább ki van szolgáltatva, és aki a legkevésbé van hatással a klub egészére. Hogy jól van-e ez? Valószínűleg nem. De mit tehetünk?

Úgy véljük kötelességünk felhívni e tragédia szereplőinek figyelmét arra, hogy ennek nem kellett volna szükségszerűen megtörténnie. Úgy véljük, hogy ebben a következmények nélküli országban egyáltalán nem etikus elhallgatni a felelősségünket!

Ebben a fordított világban az MLSZ képtelen normális szabályrendszert alkotni, a saját szabályait betartatni, egyenlő mércét alkalmazni. A futball játék, a játéknak pedig az az alapfeltétele, hogy kölcsönösen mindenki betartja a szabályokat.

Az MLSZ eddig csak a szurkolókat tekintette ellenségnek, most már a klubokat is. Érthetetlen, hogy hetek leforgása alatt hasra ütésre csökkenthetik a csapatok létszámát, időt sem adva arra, hogy a hibákat korrigálni tudják a klubok. Mert tudja mindenki, hogy a KTE évek óta halmozza és görgeti az adósságot, de mindez a háttérben zajlik. A Szurkoló már csak a végeredményt látja. Mindenki a másikra mutogat, senki nem vállalja a felelősséget.

A Szurkolónak pedig ez nagyon fáj. Fáj, mert féltjük a Klubot, annak jó hírét és jövőjét, ami most kérdésessé vált, mert a KTE-t kizárták az első osztályból.

Fel kell tennünk a kérdést: ha lesz folytatás, akkor van-e esély a megtisztulásra? Van-e akarat, hogy ne essünk bele egy újabb mély kilátástalan gödörbe? A felelősség ugyanis nem csak abban áll, hogy elismerem a hibákat, hanem abban is, hogy vállalom a következményeket és átnyújtom a stafétát. Ettől azonban úgy tűnik, messze vagyunk, mert azt sem tudjuk biztosra, hogy egyáltalán felhúzzuk-e újból a focicsukát. Mi lesz veled kecskeméti futball?

Így hát Én, az egyik KTE szurkoló a KTE szurkolók közül most megteszem minden szereplő helyett:

Bocsássatok meg szurkolók, hogy tönkretettelek titeket, mert a KTE elsősorban Ti vagytok!

RÉGIMÓDI URAK by Viola Devils 1997

Kecskemét, 2015. június 7.

Hozzászólások

Kecskemét futballjának lefejezői (álláspontom és ismereteim szerint):
--
- Orbán Viktor, aki gyalázatos módon saját csapatait és a Fidesz által uralt csapatokat tisztességtelen módon, a többiek kárára támogatja közpénzből és félállami pénzekből.
- Csányi Sándor, aki Orbán csatlósaként végrehajtója a magyar bajnokság tisztességtelen lebonyolításának és a tisztességtelen kizárásoknak.
- Sz-né Pataki K., akinek ismernie, tudnia kellett Kecskemét legrégebbi sportszervezetének nehézségeiről, ám hanyag módon nem foglalkozott vele a kérdésnek megfelelően, miközben rövid távú érdekeinek megfelelően felhasználta a csapatot.
- Az a két parlamenti képviselő, aki bár Kecskemét képviseletében ülhet a Parlamentben, de szánalmas teljesítményükkel szégyent hoznak városunkra. Ők sem tettek semmit (nincs hír róla) azért, hogy a KTE tönkretételére irányuló döntéseket megakadályozzák.
- A KFT vezetői is hibáztak, ám a politikai döntés volt a KTE tönkretételének legfőbb oka. Ez abból is nyilvánvaló, hogy a KTE-nél nagyobb tartozással rendelkező klubok (Fideszes érdekeltséggel bírók) megmenekültek a kizárástól, míg a KTE-t tönkretették.